Stil

Budva vas zove na uskršnje praznike i letovanje - evo i cena (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Iskoristite popust na beogradskom Sajmu turizma.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Budvanska rivijera je za predstojeću sezonu 2020. obogatila turističku ponudu, pa će na raspolaganju biti 130 hotela, odnosno, 17.300 ležajeva.

Više od polovine ovih smeštajnih kapaciteta činiće hoteli sa četiri i pet zvezdica. Ljubitelje crnogorskog primorja najviše će ipak obradovati to da se prošlogodišnje cene hrane, pića i plažnog mobilijara neće menjati. Osim toga, goste iz Srbije i sveta na potezu od Jaza do Buljarice očekuje i oko 3.000 soba, apartmana, kuća i vila za izdavanje, ili oko 32.000 ležajeva.

Celokupnu ponudu, Turistička organizacija opštine Budva predstavlja u okviru najznačajnijeg turističkog događaja u zemlji i regionu, 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, koji se održava od 20. do 23. februara.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Budvanski hotelijeri pripremili su specijalne cene i povoljne aranžmane tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, dok će se tokom glavne turističke sezone cene kretati od svega 10 evra po osobi u privatnom smeštaju, pa do nekoliko stotina u hotelima visoke kategorije.

"Imajući u vidu da Srbija predstavlja veoma značajno emotivno tržište za nas, Turistička organizacija opštine Budva pristupa sa posebnom pažnjom promociji u ovoj zemlji. Tokom prošle godine, gosti iz Srbije su bili na drugoj poziciji po broju dolazaka i broju noćenja, ostvarivši blizu milion noćenja. Verujemo da će srpski turisti i u toku naredne letnje sezone biti u samom vrhu po broju dolazaka i noćenja na budvanskoj rivijeri", istakla je direktorka Turističke organizacije opštine Budva Maja Liješević.

Budva svake godine obogati svoje smeštajne kapacitete novim hotelima visoke kategorije, pa će tako biti i ove sezone.

"U pripremi su dva hotela visoke kategorije sa 5 zvezdica, Slavija i Square, koji će biti otvoreni do početka glavne turističke sezone. Oni će dati novi šarm Budvi i ujedno upotpuniti turističku ponudu našeg grada", kaže Liješević.

MANIFESTACIJE U BUDVI:

- "Od Uskrsa do Uskrsa" od 10. do 20. aprila. Održava se ispred Starog grada u Budvi, a tokom deset dana trajanja manifestacije biće organizovane kreativne radionice za najmlađe, pozorišne predstave, muzički nastupi; (svi hoteli u Budvi nude aranžmane za vreme uskršnjih praznika, cene se kreću od 200 evra po danu).

- Međunarodni Budvanski karneval - kraj aprila/početak maja. Prvi karneval održan je pre 19 godina na inicijativu nevladine organizacije "Feštađuni". Ideja je bila da se u Budvi oživi deo nekadašnjih običaja "maškaranja", koji je u ovom gradu postojao od Drugog svetskog rata. Vremenom je ova manifestacija postala jedan od simbola Budve, a u velikoj karnevalskoj povorci ima na stotine učesnika.

- "Iz stare budvanske kužine" - 30. maj. Reč je o manifestaciji koja promoviše gastro ponudu Budvanske rivijere, a svi posetioci mogu da degustiraju tradicionalna jela ovog kraja.

- "Fešta od ruštula" - prva nedelja juna. Ova manifestacija neguje običaje Paštrovića, uskog primorskog pojasa između Budve i Bara sa bogatom istorijom. Reč je o celodnevnim programima sa posebnim akcentom na kulinarskim specijalitetima paštrovskog kraja. Ruštule pripremaju domaćice, a reč je o tradicionalnom primorskom suvom kolaču.

- "Fešta od makarula" - poslednja nedelja juna. Fešta se održava u Petrovcu i promoviše pašticadu, tradicionalno primorsko jelo, uz bogat muzički prigram i program za decu.

- "Montenegro Sun Ragge festival" - kraj juna. Festival se održava u Budvi u organizaciji NVO "Kult" i prvi je festival ove vrste muzike u Crnoj Gori. Okuplja izvođače rege muzike iz cele Evrope i sveta.

- "Dečji dani" - avgust. Ovaj festival za decu se održava u Petrovcu. Reč je o reviji dečjih predstava na otvorenom.

- "Petrovačka noć" poslednja nedelja avgusta. Najveća tradicionalna fešta u kojoj se slave riba i vino, čiji je domaćin Petrovac. Tokom trajanja ove manifestacije organizuje se celodnevni zabavni i sportski program i večernji koncert regionalnih muzičkih zvezda.

- "City games" - kraj avgusta. Popularne letnje igre - Igre bez granica. Ova sportsko-zabavna manifestacija se organizuje kao niz takmičenja timova koji su predstavnici svojih gradova.

- Sea Dance festival - kraj avgusta/početak septembra. Posle novosadskog Exita, kreće i Sea Dance festival, koji se poslednje dve godine održava na plaži Buljarica. Plaža je dugačka više od 2 kilometra i na pola sata vožnje od budvanskog Starog grada. Za 2020. godinu već je najavljen dolazak američkih repera - Cypress Hill.

- Džez festival u Petrovcu - početak septembra.

MONDO TV NA PLAŽI JAZ (2019. godina)

Plaža Jaz u Budvi (MAGAZIN)
Izvor: Mondo Crna Gora (mondo.me)

Evo na kojoj plaži nastaju najvrelije fotke!

Plaža Galija na Crnogorskom primorju (MAGAZIN)
Izvor: Mondo Crna Gora (mondo.me)

PLAŽA PRŽNO

Plaža Pržno (MAGAZIN)
Izvor: Mondo Crna Gora (mondo.me)

MONDO TV U SUTOMORU

SUTOMORE: Pogledajte ljepotice u bikiniju!
Izvor: MONDO