Stil

Napravite sami: NAJJEFTINIJI šampon protiv OPADANJA KOSE

Izvor mondo.rs

Sprečava gubitak kose i pospešuje rast novih vlasi.

Ako ste primetili da više nego obično opada kosa, a proverili ste krvnu sliku i gvožđe vam je u redu, probajte sami da rešite problem.

Umesto skupih preparata i šampona koji će vašu kosu, navodno, u kratkom vremenskom roku učiniti dvostruko gušćom, probajte jedan starinski recept.

U litar šampona od koprive (onog najjeftinijeg) sipajte bočicu ekstrakta (tinkture) ove biljke. Dobro proimućkajte pre svake upotrebe.

Poželjno je da kosu perete dva do tri puta nedeljno, kako bi efekat bio bolji.

Lekovita svojstva koprive poznata su od davnina. Mada je većin aljudi doživljava kao štetnu korovsku biljku, ona je zapravo ima veom ablagotvoran uticaj na naše zdravlje i lepotu. Sadrži velike količine gvožđa, magnezijjuma, natrijuma, kalcijuma, kalijuma i fosfora. 

Tinktura, odnosno kapi od koprive pokazale su se kao efikasno sredstvo protiv opadanja kose, ali i za poboljšanje krvne slike, jačanje imuniteta, izbacivanje vode iz organizma, pomažu i kod reume, bolesti probavnih organa, ateroskleroze, migrena, bubrežnih bolesti, urinarnih infekcija i ublažavanje alergijskih reakcija...