Stil

Putovanje u doba koronavirusa: Da li putno osiguranje pokriva lečenje?

Izvor mondo.rs

Dok jedni otkazuju putovanja iz sraha od koronavirusa, druge ipak odlučuju da putuju.Ako i vi putujete, verovatno vas zanima da li putno osiguranje pokriva troškove lečenja koronavirusa...

Na pitanje koji će stav osiguravajuće kuće zauzeti prema korona virusu, predsednik Izvršnog odbora "Viner štadiše osiguranja" (Wiener Stadtische), Zoran Blagojević, rekao je na Kopaonik biznis forumu da je reč o fenomenu koji je prisutan već par meseci i da je to nešto sa čim se osiguravači do sada nisu suočavali, iako je ranije bio SARS virus, ali u manjem obimu.

"Sa aspekta uobičajenih vrsta osiguranja koje naši građani imaju, kao što je putno osiguranje, sva ta stanja koja imaju epidemijski ili pandemijski karakter su manje ili više isključena iz takvih pokrića, jer predstavljaju neuobičajenu okolnost, jer postoji povećana opasnost. Polisa putnog osiguranja će svakako pokriti troškove prvih pregleda, dok je, ukoliko se ustanovi da je pacijent oboleo od koronavirusa, njegovo ili njeno dalje lečenje u nadležnosti specijalizovanih zdravstvenih ustanova države koja je zvanično proglasila epidemiju", priča on.

Objašnjava da oni koji se razbole od koronavirusa, manje ili više, dobijaju svu negu o trošku države, gde se to dešava.

Bar su do sada bila takva iskustva, kaže Blagojević i dodaje da će se tek videti kakav će odgovor biti za ubuduće, ali da će sigurno osiguravači naći adekvatno rešenje.

"Da li će se pružati određeno proširenje pokrića odnosno mogućost ugovaranja uz neku dodatnu premiju osiguranja i pokriće za korona virus, videćemo u narednom periodu", zaključio je Blagojević.

VIDEO: PREPORUKA MINISTARSTVA ZDRAVLJA SRBIJE - KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONAVIRUSA