Stil

Super saveti! Kako da se FARBATE a da NE OŠTETITE kosu

Izvor mondo.rs Izvor Cosmopolitan.rs

Profesionalci znaju kako, a otkrijte i vi!

Retko koja žena koja se samostalno farba je upoznata sa finesama ovog tretmana a koji sprečavaju oštećenenje kose. Profesionalci, naravno, jesu.

Kako zadržati kvalitet kose prilikom farbanja, u čemu je "caka" iskusnih profesionalaca? Oni vam otkrivaju svoje tajne!

Prilikom farbanja moramo uzeti u obzir nekoliko faktora:

* početna baza (boja) - da li je kosa prethodno farbana ili je prirodna

* izbor boje i nijansi

Na kraju, naravno, morate vodoti računa o kosi, negovati je, a ui tom evam mogu pomoći brijni prirodni preparati koji kosi vraćaju elaszičnost i sjaj.

Početna baza

Svaki majstor zna da je lakše raditi sa prirodnom kosom - više opcija i mogućnosti, različite tehnike i boje (morate uzeti u obzir nivo tona od 1. do 10.), određivanje nijanse kojoj težimo i podešavanje neutralizacije. Ovde je sve jednostavno. Ipak, ako je kosa prethodno farbana, onda nam treba detaljnija konsultacija: kada je bilo poslednje farbanje, koliko često se to radi i naravno, koji je kvalitet kose, piše Cosmopolitan.rs.

Najvažniji korak u pripremi za farbanje jeste test pramenova. Ako je zadatak stvoriti mnogo svetliju boju, a ne znamo kako se klijent farbao ranije, tada je nemoguće otkriti istoriju kose bez testa pramenova. Tada je već moguće ponuditi stvarnu verziju ishoda događaja, tehniku i proizvod kojim se farbanje vrši.

Izbor boja i nijansi

Ova činjenica utiče na izbor nijanse koju ćemo koristiti, farbati i stvarati sjaj, što je važno. Boje su različite: trajne (postojane), polu-trajne (nijansiranje). Boja može da se posvetli, potamni, menjajući prirodni pigment kose.

Ako farbamo trajnom bojom, moramo shvatiti da su procesi sledeći: prvi je amonijak ili monoetanolamin koji otpušta kosu, otvarajući kutikulu. U zavisnosti od volumena, on "izbija", odnosno oksiduje prirodni pigment, stvara prostor za veštački pigment (boja koju ste izabrali), a zatim veštački pigment "ulazi" u prazne tačke. Sve se to događa u strukturi kose. Najvažniji zadatak je farbati pramenove bez nanošenja štete. Za ovo preporučujemo odabir farbe sa niskim sadržajem amonijaka.

Možda bi trebalo i da razmislite o polutrajnom farbanju. Ovakva boja ne utiče na prirodni pigment, ne menja se i ne svetli. Distribuira se u sloju, brine o kosi, obezbeđuje stabilnost boje mesec dana (zavisi i od toga šta koristite kod kuće). Ove vrste boja koristimo za postizanje sjaja, senke na prethodno izbeljenoj ili ofarbanoj kosi. Nisu agresivni.

Tagovi