Stil

Nema letova iz Prištine, "Viz er" obustavlja saobraćaj ka i iz Tuzle!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Promene u aviosaobraćaju zbog korona virusa!

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Priština je od danas obustavila sve letove sa tamošnjeg aerodroma zbog širenja korona virusa. Izuzetak su tranzitne linije za putnike koji napuštaju kosovsku teritoriju, prenela je prištinska Koha.

Ova mera se ne odnosi na vojne i letove koji su u svrhu pružanja hitne medicinske pomoći (MEDIVAC).

Niskotarifna aviokompanija Viz Er (Wizz Air) od sutra će obustaviti sve letove iz i prema Tuzli. Ograničenja putovanja pojavila su se kao odgovor na širenje pandemije COVID-19.

Vlada FBiH, a potom i Veće ministara BiH uveli su stroge uslove putovanja za koje se još uvek ne zna do kada će trajati, a iz "Viz Era" poručuju da će pažljivo pratiti sva dešavanja.

Putnici sa rezervacijama pogođenim ovim obustavama letova automatski će biti obavešteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije.

Kako se navodi, 120 odsto prvobitne cene koju su platili automatski će se preneti na "Viz" račune kupaca, a taj iznos će moći da iskoriste u naredna 24 meseca za kupovinu proizvoda i usluga VizEr-a.

Putnici mogu da traže i povraćaj novca, što je procedura koja će duže potrajati.

O svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu biće informisani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći da dobiju samo 100 odsto prvobitne cene.

Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebalo bi da stupe u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte.

"Viz Er" se izvinjava zbog poremećaja i poručuje da su sigurnost i dobrobit putnika glavni prioritet aviokompanije.