Stil

Lepota u doba korone: Ova TRI TRETMANA BI TREBALO DA IZBEGAVATE u salonima

Izvor Cosmopolitan.rs

Najvažnije je da sačuvate zdravlje, za lepotu možete i sami da se pobrinete.

Epidemija korona virusa ušla je danas u 14. dan u Srbiji, proglašene su vanredne mere, a koje podrazumevaju i zabranu kretanja pole 20 h. Većina kompanija je zaposlene uputila da rade od kuće, naravno u slučaju da postoje uslovi za to, a kako bi se sprečilo širenje zaraze.

S jedne strane, koliko god da nam se ne dopada izolacija, s druge strane prija to što možemo da se oustimo u "kućnoj varijanti". To, naravno ne znači da treba da se zapustimo.

Ukoliko redovno idete u kozmetičke salone i negujete se, ova tri tretmana bi svakako trebalo da izbegavate u dopa epidemije korona virusom, piše Cosmopolitan.rs.

Tretmani za kosu

Čak i ako ste se dogovorili sa frizerom pre šest meseci za promene, možete sačekati makar još jedan mesec. Nije pametno baviti se tretmanima za kosu, jer će pored vas verovatno sedeti drugi klijent: ne možete znati da li je nedavno bio u inostranstvu ili kontaktirao sa strancima. Osim toga, postoje razna sredstva za negu kose koje možete koristiti i kod kuće, a koje možete naručiti onlajn. 

Tretmani lica

Korona virus je respiratorni virus koji se prenosi kapljicama iz vazduha, zbog čega je jako važno da držite razdaljinu od minimum metar u odnosu na druge ljude. Jasno je zašto onda kozmetički tretmani lica nisu dobra opcija. Kozmetičarka će svakako nositi masku, ali... Bolje je da ne rizikujete. Savremeni kozmetički proizvodi pomoći će vam da obavite potreban postupak kod kuće. Na primer, četkica će se koristiti za dubinsko čišćenje lica, piling mrtvih ćelija i negu kože maskama. Obavezno pročitajte uputstva za upotrebu da biste dobili obećani efekat.

Manikir

Kako korona virus može da se prenese i preko ruku (kada dodirujete lice), ne bi bilo zgoreg da napravite pauzu od manikira. Veoma je teško kontrolisati situaciju tokom manikira, jer su vaše ruke oko sat vremena na stolu nail artista. Možete lako propustiti trenutak kada dodirnete lice.Ukoliko redovno stavljate gellak, sada je prilika da malo "odmorite" nokte. Ovo zaista treba periodično raditi kako bi nokatna ploča imala vremena da se oporavi. Možete je ojačati posebnim lekovitim sredstvom, a takođe, ne zaboravite i na ulje za zanoktice.