Stil

Neko bi da zaradi: Luksuzni hotel nudi izolaciju i testiranje na virus!

Autor Nataša Petrović Izvor mondo.rs

Švajcarski hotel došao na ideju koja bi mogla da mu pomogne da zaradi, u trenutku kada su hotelijerstvo i turizam u celom svetu u krizi.

Gotovo da nema države u kojoj nije registrovan korona virus, proglašena je pandemija, a brojne zemlje su zatvorile svoje granice. Čak i da nisu, većini ne pada na pamet da putuje u ovakvom trenutku, zbog čega su širom sveta hotelijerstvo i turizam u ozbiljnoj krizi.

Međutim, švajcarski hotel došao je na ideju pomoću koje bi možda mogao da zaradi!

Naime, hotelski lanac "Le Bižu" (Le Bijou), koji je inače gostima nudio boravak bez kontakta sa drugim ljudima, sada je odlučio da ponudi "covid-19 uslugu", piše "Biznis insajder".

Gosti koji odsednu u ovom hotelu imaće na raspolaganju dostavu hrane, ali i lekarske posete.

"Le Bižu" ima 42 smeštajne jedinice, koje su opisane kao "luksuzni Airbnb", a te jedinice su smeštene širom Švajcarske, i opremljene su kuhinjama, saunama, đakuzijem, kaminima, teretanama...

Osim osoblja koje je zaduženo za čišćenje ovakvog smeštaja, gosti nemaju kontakta ni sa kim drugim, a na raspolaganju imaju i ljude koji će za njih naručivati hranu, masaže, taksi...

Čitava usluga je osmišljena tako da je automatizovana, da gosti ne moraju da viđaju druge ljude.

Hotel Švajcarska
Izvor: Youtube/Le Bijou

Osim toga, ne samo što su gostima dostupni lekarski pregledi, oni mogu da "poruče" i testiranje na korona virus u sobi, a zdravstvena nega im je na raspolaganju 24 sata.

Iz hotela kažu da za sada imaju pet rezervacija, ali dodaju da je sve više zainteresovanih, te da ljudi uglavnom rezervišu smeštaj u trajanju od dve nedelje do tri meseca.

Iz hotela dodaju i da, iako savetuju svima koji su testirani pozitivno na korona virus da ostanu kod kuće, "ne mogu da garantuju da niko od gostiju koji dolaze nije zaražen".

Smeštaj u ovom hotelu sada košta 500 dolara za noć, dok gosti koji žele da ih lekar obilazi dva puta dnevno plaćaju dodatnih 800 dolara, a testiranje na korona virus se naplaćuje još 500.

Dvadesetčetvoročasovna zdravstvena nega koštaće goste dodatnih 5.000 dolara.