Stil

SAMOIZOLACIJA BLOG: Stvari po kući koje nisam pipnula već desetak dana

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Biću iskrena, nije me sramota, među njima su dugme za gašenje računara i četka za kosu. A kao bonus, serijal za koji me jeste blam da vam priznam da sam ga odgledala.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Radim od kuce i poštujem sve propisane mere zaštite od korona virusa. Sve cistim, dezinfikujem, perem ruke milijardu puta dnevno. Držim se dva metra dalje od drugih ljudi. Izlazim samo kada moram u nabavku, a moram, jer nosim neophodne namirnice i roditeljima starijim od 65 godina. Nisam imala rizicne kontakte, temperaturu niti sam se ijednom zakašljala.

Takode nisam pipnula ove stvari po kuci vec desetak dana.

Omiljene patike


Kutija, pa kesa, pa fioka. Cekaju neke dane kada me nece izgaziti u redu u radnji, u kojem ne poštuju predvidenu distancu, i dane kada necu brinuti da li sam baš na njima unela u kucu nešto što ne bi trebalo. Napolje idem samo u jednim cipelama, što me dovodi do sledece tacke.

Imalin

Inace ga koristim redovno, tata mi je usadio skoro "vojnicko" glancanje cipela, da mogu da se ogledam u njima, sada - jok. Nemam bukvalno nikakvo opravdanje. Ako je i primetio kada sam im nosila klopu, nije ništa rekao.

Izvini tata.
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Knjiga

Naceta pre vanrednog stanja, neki horor koji za sada deluje super, neki klinci se ponovo okupljaju kao odrasli da reše neku misteriju, malo je pozajmljeno iz romana "It", novele "Stand by me", "Summer of night", "Winter of haunting", ali nema veze.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ali nisam odmakla dalje od te 169. strane, a ima oko 350. I da, svi bi trebalo da baš sada završimo te knjige koje smo poceli, ali prokleti ekran… Možda me je malo sramota što ne pipam tu knjigu, ali me je više sramota šta sam sve "bindžovala" za ovih deset dana.

Evo samo jednog primera - tip iz Oklahome koji drži sto i kusur tigrova na svom rancu, pa naruci ubistvo žene koja hoce da oslobodi te tigrove, ali i ona ima tigrove, pa vlasti nisu sigurne da li je ona ustvari ubila svog bivšeg muža i nahranila te svoje tigrove, i tako dalje.

Tiger King trejler (ZABAVA)
Izvor: YouTube/Netflix

Omiljeni nakit

Znam kako ce ovo zvucati. Imam jedan prsten koji ne skidam (osim kada perem ruke i tad perem i njega), nešto malo minduša i pirsinga, ali svakog dana kada izlazim, mali ritual mi je da stavim i ogrlicu. Imam tri srebrne koje vrtim naizmenicno. I onda, kad sam baš megadokona, kao biram koju cu da stavim. Da li je danas dan za "malu srebrnu baletanku" ako mi nedostaje balet kojim sam se bavila pola života, da li za "malog srebrnog vilinog konjica" (ta ima najkraci lancic pa kao nije-da-me-davi-ali-je-rede-nosim, osim ako je ne prebacim na drugi lancic), ili za "nadimak" ogrlicu. Dve mi je kupila rodena sestra, trecu sestra od strica, nijedna od njih dve ne živi u Srbiji i stvarno ove ogrlice doživljavam emotivnije nego što biste ocekivali. Nisam ih stavila vec deset dana. Idem sad da stavim jednu. Ali, koju?

Samo da je otpetljam prvo.
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

"3u1" - maskara, korektor, rumenilo

Što je, manje-više, i jedina šminka koju koristim. Ne znam kako se sad snalaze sve devojke i žene koje stavljaju po 14 proizvoda istovremeno na lice. Ruku na srce, ne znam kako su se snalazile ni pre toga, ja bih poludela. Ali, šta ti je moc navike, stavila sam parfem svaki put kada sam promolila nos iz kuce.

Tri biljke u saksijama

Što uopšte ne bih shvatila da sada nisam napravila krug po stanu, da vidim šta sve nisam pipnula desetak dana.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Jedan kaktus, on ce preživeti, i dva sukulenta koja bi trebalo da se zalivaju svakih sedam dana. Prvo sam ih zalila pa sam se vratila da završim ovaj tekst. Ako i vi imate sukulente pa cete sad da mi napišete šta sam sve pogrešila, pisalo je "jednom nedeljno" na onom papiricu koji sam dobila uz njih, ali sam spremna da vas saslušam, svaki savet je dobrodošao.

Cetka za kosu

OK, nije da je nisam pipnula, ali ne mogu da vas lažem da sam se pažljivo cešljala svakog dana kada ustanem, nabijem pundu na vrh glave da mi kosa ne smeta, sednem za kompjuter, uvece po potrebi pretumbam tu istu pundu i legnem s njom da spavam. Ocešljala sam se k'o covek jedino svakog puta kad sam prala kosu. Svakako ne želite sliku.

"Lepe" stvari

One za posebne prilike. One koje se peglaju peglom podešenom na "cinculiranje". Ne mogu da kažem da mi nedostaju. Vec deset dana nosim naizmenicno helanke na cvetice, donji deo pidžame na macke iz "Aristocats", duks jedan, drugi, treci, izgledam kao da su me stilizovala deca od 12 godina.

Biznis kežual.
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Dugme za gašenje racunara

Ups. Marko Cavic stavljen na speed dial, na keca.

Kuhinjski alati, posude ili pomagala koja kupite "jer cete ih koristiti kad baš budete imali vremena"

A volim da kuvam, kuvam svakog dana u redovnim okolnostima. Ovih dana je bilo i dana kad se zbrlja neki sendvic, i dana kada se peku kolaci po nikad ranije isprobanom receptu, i ispali su super.

Jednokratni kalupi za mafine? Tu su. Modlice za sladoled na štapicu? Netaknute. Dva neka mala pleha za KUGLOF? Kuglof? DVA? Štiklirano. Odnosno, valjda su za kuglof, nemaju ono u sredini, ali da se ne rasplinjavam, ne znam ni kada ni zašto sam ih kupila.

Cena dogovor!
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ima u jednoj knjizi Terija Praceta mala (i u tom panteonu relativno nebitna) boginja "stvari koje se zaglave u kuhinjskoj fioci". Zove se Anoia. I svaki put kada uzalud pokušavate da otvorite fioku, ali se nešto unutra zaglavilo, i ocajno kažete "Ko je, bre, uopšte kupio ovo? Jesmo ovo ikada upotrebili za bilo šta", to se smatra odavanjem pocasti baš njoj. Pocast, izgleda, odajem revnosno, i više puta dnevno, da li cu sve ovo ikad upotrebiti i kada prode vanredno stanje, veliko je pitanje.

A vi? Recite nam u komentarima!

Tagovi