Istinita priča

Ljubav uvek nađe način: Dirljiv zagrljaj mame i ćerke o kojem svet priča

Autor Maja Gašić

Spontana nežnost u vreme epidemije korona virusa.

U vreme epidemije korona virusa jedna od najvažnijih mera zaštite jeste socijalan distanca. Prijatelje i rodbinu ne viđamo, a ako ih i vidimo, ne pozdravljamo se. Zagrljaji i nežnosti koje smo navikli da razmenjujemo nikako se ne preporučuju.

Jedna mama, pak, nije odolela da ne zagrli svoju ćerku, uprkos pravilima. Ali izvela je to na jedinstven način.

Iako su zagrljaji njihov omiljeni pozdrav i izraz ljubavi, Šeril Norton i Kelsi Ker već nedeljama nemaju nikakv fizoički kontakt.

Majka i ćerka se strogo pridržavaju socijalne distance za vreme pandemije iz nekoliko razloga. Šeril i njen suprug su hronični bolesnici i samim tim spadaju u grupu ugroženih, a Kelsi je kao medicinska sestra neprestano izložena infekciji korona virusom, zbog čega nije želela da rizikuje da zarazi roditelje.

Poslednjih nedelja su osmislile svoju rutinu. Kad god joj je nešto potrebno, Kelsi odevena u zaštitnu opremu i sa maskom na licu, parkira se ispred doma svojih roditelja, a mama joj  gepek unese neophodne namirnice.

Sistem je besprekorno funkcionisao do pre neki dan, kada Šeril nije više mogla da se suzdrži.

Zagrljaj majke i ćerke u doba pandemije (MAGAZIN)
Izvor: YouTube/Today News 247

Potpuno spontano je zgrabila čaršaf sa žice za veš, prebacila ga preko ćerke i čvrsto je zagrlila. Kako je izjavila za "Good Morning America", nedostatak kontakta se ćerkom je za nju bio neizdrživ.