Stil

SAMOIZOLACIJA BLOG: Šta bi mi kućni aparati rekli, da mogu da govore

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ili psuju. Evo šta rade tokom vikenda kada je na snazi zabrana izlaska.

Nešto manje od tri dana, preciznije tačno 60 sati bez izlaska napolje?

Evo kako sam vikend provela ja, a kako moji kućni aparati.

PETAK:

Mašina za veš

Jao, opet je došla iz nabavke. 'Ajde, daj ta dva cegera, jednu majicu i farmerke, ali molim te nauči koliko veša ide u mašinu da ona ne bi skakala po celom kupatilu.

Mašina za sudove

Ubaci tabletu, pa da počnemo, donesi i onu jednu čašu iz dnevne sobe, taman ima toliko mesta. Mrzi te? OK, uključuj onda, nju ćemo u sledećoj turi.

Fen

Izvini, ja samo da te podsetim da ti je kosa mokra. Potpuno mokra. Šta ti je rekla mama? Osuši uvek kosu. Znam da ne ideš napolje, kakve to veze ima. Vrati se i upali me! Gde si pošla s tim peškirom na glavi?

Punjač za mobilni

U kuhinji sam!

Frižider

Punjač ti je ovde!

Mikser

Jesi ti sigurna da stižemo da umutimo sneg od belanaca pre nego što ti počne smena? Nemoj da isprobavaš ono da digneš činiju iznad glave, sad si prala kosu. Gde si našla uopšte ovaj recept, nešto mi je čudan. Čekaj, sad ide šećer, ne brašno, koncentriši se.

Rerna

Ja mislim da ti je 180 stepeni Celzijusa dovoljno za ovaj kolač, a ti kako hoćeš.

Kompjuter

Nisi me ugasila nedelju dana, ne znam što sada misliš da bi trebalo opet da me upališ, samo mi se uspavao ekran. Udari Space jednom.

SUBOTA

Mašina za veš

Osvežavamo džempere iako je napolju dvadeset i kusur stepeni? Pa, OK, šta da ti kažem.

Mašina za sudove

E, pošto si sve od pravljenja kolača oprala na ruke, sad je ovde samo ona čaša iz dnevne. I dva tanjira. Javi se za nekoliko dana.

Mikser

Šta je to, novi recept za hleb? To testo ti izgleda previše tvrdo. Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi, ahahahhah. Neću nazad u kutiju, izvini!

Rerna

Juče kolači, danas hleb, a? Daj pusti na onom jadnom kompjuteru neki video s vežbama koje se rade kod kuće? Stavi ti temperaturu sad na 220, ja ću da se zagrejem, ugasim lampicu, pa ću opet da je upalim, da ne znaš da li sam se u međuvremenu ugrejala. Zašto? Rekao mi fen da si nešto bila bezobrazna.

Punjač za mobilni

Sad sam u spavaćoj sobi! Hehe, mi kao žmurke da se igramo svakog dana.

Frižider

Hajde proveri ovaj paradajz u kesi, ne miriše baš kako bi trebalo. Što ga uopšte držiš u kesi?

Mašina za veš

Čekaj, pa tek sam završila džempere? Aha, OK, ovo su ti letnje stvari. Ali ovo ne pamtim da si ikada obukla, ne zanosi se, nećeš ni kada ovo prođe, ne sviđa ti se. Ove dve haljine ti zajedno imaju 200 grama, u predsoblju ću da završim kad krene centrifuga.

Pegla

Šta, sad peglamo i cegere? One što ih samo zgužvaš i nosiš u rancu? Ma, kako hoćeš, meni svejedno.

Kompjuter

*nerazumljivo zuji, jedna lampica trepće*

NEDELJA

Mašina za veš

Opaaaaa! I dva peškira uz ovu šaku veša? Ma, je l' mi rođendan danas?

Mašina za sudove

I dalje ona čaša, i četiri tanjira, dve-tri viljuške, džabe viriš.

Fen

Ja sa tobom ne razgovaram. A tražićeš me kad zahladni, hoćeš, hoćeš.

Rerna

Danas odmaram. Hajde uzmi aluminijumsku foliju, zgužvaj je u kuglicu i lepo ostruži sve ovo što mi je prskalo po unutrašnjem staklu. Ne, ne zanima me što si malopre lakirala nokte.

Frižider

Novo mleko ti treba, praviš kafu? Tu je, iza svega na polici. Baš svega. Pomeraj jedno po jedno. Ni mene ne zanima što si lakirala nokte. A ne, izvini, to je jogurt.

Punjač za mobilni

Ni sam više ne znam gde sam. Uzmi samo USB kabl pa ga uključi u komp, trajaće do uveče ali će ti napuniti bateriju 20 odsto.

Kompjuter

Jao, kada mašine ustanu protiv čovečanstva, ti ćeš im biti prva na spisku, matične mi ploče.