Stil

Ako ćete ipak u Grčku ovog leta, evo šta vas očekuje na plažama

Izvor Tanjug

Omiljena turistička destinacije većine naših sugrađana otvoriće svoje granice ovog leta turistima iz Srbije i još pet zemalja, a evo šta čeka one koji se odluče da ove godine idu na letovanje u Grčku.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

U Grčkoj će mere protiv širenja korona virusa biti postepeno ukidane, međutim, život i ponašanje na grčkim plažama biće radikalno drugačiji od onog na koji su meštani i turisti navikli.

Naučnici tvrde da se virus kroz vodu ne prenosi tako lako, ali portparol grčkog Ministarstva zdravlja i infektolog Sotiris Ciodras tvrdi da plivanje u oblastima gde nema gužve predstavlja mali rizik, prenosi portal Grik riporter.

Ipak, navodi portal, važno je ono što radimo kada nismo u vodi i to za grčke vlasti predstavlja najveću opasnost, zbog čega smatraju da je neophodno uvesti određene mere.

Među merama koje vlasti razmatraju su pojedinačan ulazak na organizovane plaže kako bi se izbegla gužva, čišćenje ležaljki posebnim dezinfekcionim sredstvima nakon odlaska kupača, održavanje distance između ležaljki i suncobrana, rezervacija ležaljki.

Takođe, plaže će definitivno još neko vreme biti prazne jer se ne očekuje da sezona počne pre juna. Očekuje se i da će samo turistima iz određenih zemalja, među kojima je i Srbija, biti dopušteno da ulaze u zemlju.

MONDO je istraživao šta se dešava sa već uplaćenim aranžmanima za leto 2020, da li ljudi odustaju i da li su i dalje među najtraženijim destinacijama one uobičajene, kao što je upravo Grčka.

Tagovi