Stil

ANKETA: Da li ćete letovati u Grčkoj... Ili bilo gde?

Izvor mondo.rs

Želimo da čujemo vaše mišljenje!

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Omiljena letnja destinacija građana Srbije već dugo je Grčka, i stanje u toj zemlji tokom pandemije korona virusa nešto je što prate sa velikom pažnjom.

Kako će izgledati leto 2020, niko još nije spreman sa sigurnošću da kaže. Svaka zemlja popuštaće svoje mere postepeno, letnji povratak korone svi će se truditi da izbegnu, ali ljudi širom sveta kojima je dozlogrdilo sedenje kod kuće maštaju o letnjem predahu na omiljenim plažama.

Situacija je neizvesna, nove informacije o aviosaobraćaju, granicama ili navodnim "zdravstvenim pasošima" pristižu svakog dana. Grčki ministar turizma Hari Teokaris izjavio je ranije da je planirano da se hoteli otvore od 1. juna i da je cilj da turisti budu dočekani u julu. Ali, Grci veruju da predstoji velika kriza u turizmu, i da će kapaciteti biti slabo popunjeni. U Grčkoj svaka peta osoba radi u turizmu, a korona virus zarazio je nešto više od 2.500 ljudi, sa manje od 150 smrtnih ishoda.

Želimo da čujemo vaše mišljenje - gde ćete provesti leto 2020? Da li ćete se uputiti ka Grčkoj, nekoj drugoj destinaciji, putovati po Srbiji ili ostati kod kuće? Glasajte u anketi!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

VAŽNO!

U Srbiji je, prema poslednjem preseku 29. aprila u 15 časova, korona virusom zaraženo 8.724, a preminulo je 173 ljudi.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.