Stil

Mučite muku sa aknama? Ovi jednostavni pilinzi će vam osvežiti kožu

Izvor mondo.rs

Veliki broj žena a i muškaraca se i u zrelom dobu bori sa aknama koje mogu da budu posledica hormonalnih problema ali i genetike, pušenja, neodgovarajuće nege i ishrane, stresa, šminke, nepravilnog čišćenja lica...

Kozmetičarka i vlasnica popularnog salona lepote u Zagrebu Petra Kump podelila je nekoliko "recepata" za jednostavne pilinge koje možete pripremiti kod kuće i tako umiriti, osvežiti i podmladiti kožu, ne samo lica već i tela.

Kump savetuje korišćenje sapuna ili gela za tuširanje sa sastojvima kao što su benzil-peroksid, salicilna kiselina ili sumpor, koji usporavaju upalne procese.

Posle tuširanja odlične su kreme i losioni sa sastojcima kao što su bakar, cink ili urea koji će pomoći hidratizaciji i smanjivanju upale i brže će sušiti već nastale akne, rekla je ona za 24sata.hr.

Važno je raditi piling koji skida gornje mrtve slojeve kože i tako spečava začepljavanje pora na koži.

Piling za telo:Osnova neka vam budu so, može i krupnija morska ili šećer i mlevena kafa koje ćete pomešati sa uljem, maslinovim ili nekim drugim.Ulja stavite više od soli i kafe. Piling nanesite na kožu umasirajte ga u kožu pola minute. Isperite vodom. Posle ovog pilinga, krema vam neće biti potrebna, kaže Kump.

Kada je reč o pilingu za lice, Kump savetuje da se umesto ulja, šećer i so pomešaju sa medom ili gelom za čišćenje lica.

Piling radite jednom nedeljno, a ako vam koža nije izrazito osetljiva, koristite kafu i na licu jer podstiče površinsku cirkulaciju.