Stil

Bečlije uvode nova pravila: Ko neće u karantin - PCR test i 190 evra!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Mere koje će olakšati putovanja, ali i...

Bečki aerodrom Švehat od ponedeljka putnicima nudi PCR test, odnosno test na korona virus.

Prema saopštenju aerodroma, rezultati testa biće gotovi za dva do tri sata, a u slučaju da su negativni, prilikom ulaska u Austriju neće biti potreban 14-odnevni karantin.

Punici koji sleću na aerodrom Švehat prema aktuelnim pravilima moraju prikazati negativan test na kovid-19 koji nije stariji od četiri dana, ili moraju ići dve nedelje u samoizolaciju.

Da bi izbegli karantin, sada mogu uraditi PCR test na aerodromu, kojim je, prema važećim pravilima, moguće skratiti karantin.

Svaki pozitivni rezultat se prijavljuje nadležnim vlastima, koje preduzimaju odgovarajuće korake u daljem ophođenju prema inficiranom.

Inače, PCR test ne stoji na raspolaganju samo putnicima, već svima koji to žele, uz cenu od 190 evra.

Osobe koje putuju iz Beča, a testiraju se pre leta, time dobijaju atest kojim mogu dokazati u zemlji sletanja da su negativni na korona virus.

Bečki aerodrom podseća da i za putnike sa negativnim testom važe pravila predostrožnosti, kao što je merenje temperature.

Isto tako se podseća da je ulazak u Austriju moguć samo za državljane zemalja EU i Ssvajcarske, kao i osobe drugih državljanstava sa važećom boravišnom dozvolom.