"Preparati" sa pijačne tezge

Potpuno prirodna "sheet" maska koja ČINI ČUDA za LICE, a košta 30 dinara!

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Za blagotovoran uticaj ovog povrća na zdravlje i lepotu zna se od davnina...

Pijace su otvorene, a obilje voća i povrća prosto vas poziva da "osvežite" organizam neophodnim nutrijentima.

Jedna od povrćki koju najčešće koristimo za pripremu salata spada u ovu grupu zdravih namirnica koje osim što su ukusne, imaju blagotvoran uticaj na našu liniju, ali i lepotu.

Trik je samo da znate kako da ih iskoristite.

Zelena salata, koja u proseku košta 30-ak dinara ovih dana u piljarama i na pijacama, nezamenljivi je sastojak zdrave ishrane jer sadrži kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, vitamin C, provitamin A, vitamine E, B1, B2, B3 i B6.

Ono što retko ko zna jeste da u spoljašnjim listovima zelene salate ima dvostruko više vitamina C nego u unutrašnjim. Listovi su bogati hlorofilom, koji obnavlja ćelije. Zbog visokog sadržaja vode. ona daje osećaj sitosti, što je vrlo korisno ukoliko želite da oslabite.

"Sheet" maska 

Za nahranjenu u nežnu kožu napravite toplu masku od zelene salate i limuna. Polovinom limuna namažite lice. Očišćene listove zelene salate prelijte vrelom vodom i pustite da se malo prohlade. Još uvek tople, stavite ih na lice, vrat i dekolte. Posle petnaest minuta ih uklonite i umijte se mlakom vodom. Kao i posle svake maske, lice namažite hranljivom kremom. Koža će vam biti blistava i glatka!