Nauka potvrdila

Samo gledanje u njih smanjuje stres, a kakve GRUDI MUŠKARCI NAJVIŠE VOLE?

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Korpe A, B, C, D, E... i tako redom. Koje su jačem polu najprivlačnije?

Zašto su grudi muškarcima toliko privlačne? Nauka je do sada ponudila nekoliko odgovora.

Počev od onog da žene sa bujnim poprsjem podsvesno doživljavaju kao hraniteljke porodice i očiti simbol plodnosti, preko ideje da facinacija leži u činjenici da ih oni nemaju (o takvom obliku), do teorije da ih podsećaju na majku i sigurnost koju su osećali u detinjstvu.

Nauka je otkrila još nekoliko stvari. Na primer, da muškarci u prisutvu makar delimično obnaženih ženskih grudi, pa čak i predmeta koji su s njima povezani (poput brushaltera), najčešće donose loše odluke. Takođe, postoji tvrdnja da sam pogled na ženske grudi deluje umirujuće i smanjuje nivo stresa.

Ako je sve ovo u podsvesti, fascinacija u erotskom smislu nije. Ovaj deo tela je snažan stimulans za muškarce i žene. 

A koji "tip" grudi muškarci najviše vole? Nauka i na to ima odgovor!

Grupa naučnika sa Univerziteta u Pragu odlučila je da proveri da li ima istine u verovanju da muškarci preferiraju veće grudi. Do podataka su došli su pokazujući muškarcima iz različitih zemalja (Brazila, Kameruna, Češke i Namibije) fotografije različitih tipova ženskih grudi.

Na radost onih koje se ne mogu pohvaliti D, E, i F korpama, ispostavilo se da im se najviše sviđaju one srednje veličine, ali koje stoje "čvrsto i prkosno". 

Velike grudi se i dalje visoko kotiraju, ali pod uslovom da su čvrste. Male imaju najmanje fanova, ali i kod njih je presudan oblik, kao i veličina bradavica (manje su privlačnije). 

"Individualne sklonosti ka veličini grudi se razlikuju, ali većina ispitanika izabrala je grudi srednje veličine, nakon kojih idu veće grudi. S druge strane, većina ispitanika se složila da preferira čvršće grudi", naveli su u istraživanju objavljenom u naučnom časopisu "Evolution and Human Behaviour".