Stil

Za odmor u omiljenim letovalištima Srba NEĆE biti potreban test!

Izvor mondo.rs Izvor Telegraf.rs

Evo gde ćete moći da letujete bez potrebe da radite test na korona virus...

Direktor Jute Aleksandar Seničić gostujući na TV Prva otkrio je da će od početka juna biti ukinuti testovi za ulazak u države koje su važne turističke destinacije za srpske turiste.

"Za odlazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku, pa čak i Egipat, neće biti potrebno testiranje. Meriće se temperatura, poštovaće se socijalno distanciranje kako bi turizam, kao takav, zaživeo u punom obliku".

Podsetimo, turističke agencije počeće realizaciju ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula, saopštila je danas YUTA.

Na jučerašnjoj sednici Upravni odbor YUTA je zaključio da su turističke agencije kadrovski i organizaciono spremne za realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću letnju turističku sezonu.

"U skladu sa raspoloživim informacijama i očekivanim protokolima, turističke agencije informišu javnost da će otpočeti realizaciju ugovorenih turističkih putovanja prema većini država u kojima tradicionalno borave naši turisti krajem juna i početkom jula", piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će agencije voditi računa o bezbednosti putnika i da će dodatno posvetiti pažnju što kvalitetnijoj realizaciji ugovorenih putovanja u skladu sa propisima.

"Organizatori putovanja će u svom radu striktno poštovati mere koje propisuju nadležne zdravstvene organizacije radi bezbednog putovanja i boravka naših turista u ugovorenim destinacijama", piše u saopštenju.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt