Stil

Odaberite najbolje - kafa "po vašoj meri"

Autor Nataša Petrović Izvor Promo

Samo istinski ljubitelji kafe mogu da razumeju koliko je ona dragocena.

Izvor: Promo/Nespresso

Kafa… nije samo napitak. To je pogled na svet, način života koji podrazumeva da ćete uvek birati najbolje. Ali, potraga za savršenom šoljicom kafe može da potraje. A čak i ako ste joj "ušli u trag", možda ste poslednjih nedelja shvatili koliko je nezgodno kad zavisite od nekoga. Makar taj "neko" bio i komšija iz kafića na ćošku, koji ne mora ni da vas pita šta ćete da popijete kad se ujutru pojavite na vratima.

Možda vam je nedostajala ta kafa na koju ste navikli? Shvatili ste da želite vrhunsku kafu, kod kuće, tako da možete da se "isključite" i poklonite sebi trenutke savršenog mira i uživanja u omiljenoj aromi, šta god da se oko vas dešava?

Nespresso vam nudi sve to: svaka šoljica savršene espresso kafe vodi vas u svet u kojem će sva vaša čula biti zadovoljena.

Jedinstveni Nespresso sistem od sredine '80. godina omogućava svim istinskim ljubiteljima kafe da lako naprave savršeni espresso kod kuće, ili na poslu. Od tada, kombinacija tradicionalne espressotehnologije i jedinstvene kapsule koja sadrži pravu dozu pržene, mlevene kafe odabrane od najkvalitetnijih zrna na svetu, donosi vam neuporediv broj ukusa omiljenog napitka, od kojih svaki ima posebne karakteristike. Kreirane od strane Nespresso stručnjaka, Nespresso kafe su oličenje besprekornog odabira raznovrsnog porekla i aroma.

Vi treba samo da izaberete onu koja je baš "po vašoj meri".

Nespresso nudi širok asortiman aparata koji zadovoljavaju i najistančanije estetske kriterijume, prate sve tehnološke trendove, dok su istovremeno veoma jednostavni za korišćenje. Svaki aparat za kafu Nespresso sistema je jedinstven spoj besprekornog dizajna i tehničkih performansi, uz zadovoljavanje svih kriterijuma energetske efikasnosti, od male potrošnje energije, preko mogućnosti reciklaže, do materijala koji se biraju tako da se pri njihovoj obradi smanjuje emisija ugljen-dioksida.

Najnaprednije tehnologije u kombinaciji sa intuitivnom jednostavnošću za rezultat imaju neodoljivu aromu i vrhunsku punoću ukusa Nespresso kafe.

Hermetički zatvorena aluminijumska kapsula obezbeđuje optimalne uslove za očuvanje i sprečavanje oksidacije 900 izuzetno istančanih i osetljivih aroma sveže mlevene kafe. Jednostavnog izgleda, kapsula je predmet kontinuiranih tehničkih poboljšanja kako bi se optimizovalo ekstrahovanje najfinije kafe na svetu.

Vama preostaje samo da odaberete onu koja najviše odgovara vašem temperamentu i stilu života, jer samo takva kafa može biti ona "prava" za vas. Jedinstvena šoljica, kojoj ćete se radovati svakog jutra.

Uživanje u Nespresso kafi je jedinstven trenutak koji će probuditi vaše emocije i zadovoljiti vaša čula. Oživite svoj Nespresso momenat, obratite pažnju na nepogrešivu teksturu: savršena ekstrakcija, oslobađanje kafe pod visokim pritiskom iz kapsule koja se idealno uklapa u najsavremenije Nespresso aparate treba da proizvede gustu, bogatu kremu.

Nemojte žuriti, natenane osetite jedinstvenu aromu: miris laganih cvetnih i voćnih nota, za početak. Promešajte kafu, oslobodićete jače, pržene, drvenaste ili začinjene note. Onda, napunite Vašu kašičicu finom, glatkom kremom. I probajte je.

Uverićete se da Nespresso ništa ne prepušta slučaju. Traganje za savršenstvom neprekidno pomera granice kvaliteta na svakom koraku lanca vrednosti u proizvodnji kafe, od drveta do šoljice. Na svakoj raskrsnici, pri svakom donošenju odluka - standarda, tehnika, metoda - Nespresso uvek bira najteži put, najinovativniju i najčešće najskuplju mogućnost da obezbedi najbolji mogući kvalitet.

Na ovom čulnom putovanju, čisto zadovoljstvo kreira se dosledno i bez kompromisa. Vaše je samo da izaberete. A kakav god izbor budete napravili, možete biti sigurni da će najviši kriterijumi biti zadovoljeni:

SERTIFIKOVANO POREKLO

Stalna potraga za izvanrednim ukusima vodi Nespresso stručnjake za kafu da istražuju najdalje regione i otkriju najređe vrste.

NAJBOLJI SVETSKI TEROARI

Savršenstvo nije slučajnost. Kafa obuhvata suštinu njenog okruženja: tla, nadmorske visine, širine, padavina i sunca.

PRECIZNO UZGAJANJE

Iako to zahteva i vreme i novac, Nespresso kafe se obično sakupljaju ručno, vodeći računa o tome da se izaberu samo savršeno zreli plodovi koji se, nakon prerade, ređaju po veličini, gustini i boji. To garantuje besprekoran završni ukus.

STROGA SELEKCIJA

Finalni korak u odabiru sirove kafe je sortiranje po boji, i ručno i elektronski. Zrna mogu da budu odgovarajuće veličine ili gustine, ali boja može da ukaže na oštećenje ili nesavršenost. Zato Nespresso stručnjaci odabir vrše iznova i iznova.

UBRZANO OTPREMANJE

Da bi sirova kafa održala svežinu i ukus, u toku otpremanja sa najvećom pažnjom vodi se računa o isporuci, tokom koje se strogo izbegava vlaga i izlaganje toploti.

ZAŠTIĆENO SKLADIŠTENJE

Zrna sirove kafe su osetljiva na vlažnost i mirise. Čuvana u lošim uslovima, mogu da apsorbuju neželjene arome. Zbog toga Nespresso ulaže toliko truda da osigura da se kafa - koja je stigla do Evrope - drži pod kontrolisanim uslovima. Štaviše, ključno je da se kafa odvoji od druge robe kako bi se izbegla kontaminacija i pratio kvalitet vazduha kroz filtere.

ISPRAVNO TESTIRANJE

Pre procesa prženja, kako bi bili sigurni da svaka vreća zelene kafe ispunjava fizička i senzorna očekivanja, Nespresso eksperti za kafu sprovode niz provera i testova degustacije. Oni biraju najfinije useve koji ispunjavaju kriterijume kvaliteta koje je postavio Nespresso.

ALHEMIJA MEŠANJA

Tokom kreiranja mešavine, kafe se biraju po poreklu, koje ističe njihove jedinstvene karakteristike, kao što su aroma i finese. Zatim ih Nespresso stručnjaci mešaju u proporcijama dizajniranim tako da kreiraju savršenu mešavinu, naglašavajući njihovu individualnu posebnost.

VEŠTINA PRŽENJA

Prženje omogućava zrnima sirove kafe da razviju svoj aromatični potencijal i ukus. Kratko i lagano prženje čuva prirodnu kiselost kafe, dok duže i intenzivnije prženje dodaje gorčinu i telo. Parametre prženja određuju Nespresso stručnjaci za prženje u zavisnosti od porekla i profila ukusa svake kafe. Veština obezbeđuje konzistentnost šoljice za šoljicom, iz godine u godinu, bez obzira na sezonske fluktuacije.

TAJNE MLEVENJA

Nakon prženja, zrna kafe se melju, do finoće koja odgovara određenoj Nespresso mešavini. Precizan odabir finoće mlevenja je ključ za optimalnu ekstrakciju. Zahvaljujući svom izvanrednom znanju, Nespresso definiše pravu ravnotežu za usklađivanje kiselosti, gorčine i aromatičnih nota.

ODRŽIVI KVALITET

Šoljiica kafe može doneti pozitivne promene, ona može stvoriti veću vrednost društvu i okolini. Može doneti zadovoljstvo i autentičnost ljudima koji cene stvarni kvalitet, i obezbediti održivi izvor kafe za bolji život. Može da iznedri rešenja za reciklažu aluminijuma i doprinese globalnim akcijama u vezi sa klimatskim promenama.

To je ono što nazivamo "Positive Cup" ("Pozitivna šoljica"), naš pristup održivosti.

Tagovi