Stil

Posle pauze zbog korona virusa, "Er Frans" se vraća u Beograd - evo kada

Nakon pauze zbog pandemije korona virusa, kada su gotovo sve zemlje bile zatvorene za saobraćaj, putovanja su ponovo moguća, a "Er Frans" će ponovo leteti za i iz Beograda.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

Počev od 13. jula avioni aviokompanije "Er Frans" će dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom, povezivati Beograd i Pariz.

Budući da se zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa raspored letova može menjati, aviokompanija moli svoje putnike da pre poletanja provere informacije o letu na www.airfrance.rs

U skladu sa ukidanjem restriktivnih mera, "Er Frans" će do kraja juna obnoviti 20 odsto svoje mreže letova, dok se za jul očekuje obnavljanje 35 odsto kapaciteta, a za avgust 40 odsto prvobitno planiranih letova.

Prema letnjem redu letenja, "Er Frans" će leteti do 150 destinacija, čime će pokriti 80 odsto svoje uobičajene mreže letova, a prioritet će imati jačanje mreže domaćih letova.

Broj letova biće povećan za francuske prekomorske destinacije i za Evropu, pre svega za Španiju, Grčku, Italiju i Portugal, dok će se dugolinijski letovi uvoditi postepeno, kako za putnički, tako i za kargo saobraćaj. Ka destinacijama će leteti 106 od 224 aviona iz flote "Er Fransa".

Higijenske mere

Od 11. maja, upotreba zaštitnih maski na aerodromu i na svim letovima "Er Fransa" je obavezna. Na svim letovima, vodiće se računa i o držanju fizičke distance. Prilikom ukrcavanja, kontakti će biti ograničeni tako što će se putnici koji imaju sedište u zadnjem delu aviona ukrcavati prvi. Takođe, pre samog ukrcavanja, putnicima će se beskontaktno meriti temperatura. Ukoliko temperatura pređe 38° C, putniku neće biti dozvoljeno da se ukrca, a on će kasnije besplatno moći da zameni svoj let.

"Vidimo da ljudi ponovo imaju potrebu za putovanjima i zato ćemo postepeno vraćati letove ka 150 destinacija u Francuskoj, Evropi i ostatku sveta. Presrećni smo što nakon ovog teškog perioda možemo ponovo da poželimo dobrodošlicu našim putnicima, koje će od leta ponovo moći da putuju i vide se sa svojim najbližima. Bezbednost i zdravlje putnika su najviši prioritet svih zaposlenih u kompaniji 'Er Frans', kako zemaljskog, tako i letačkog osoblja" rekla je An Rigaj, generalni direktor ove aviokompanije.

"Er Frans" poziva sve putnike da pre putovanja provere putne restrikcije zemalja u koje putuju.

Pre nego što počnete da planirate putovanje, proverite putne restrikcije zemalja u koje putujete (i kroz koje) putujete. Ako putujete u Francusku ili je Francuska samo tranzitna zemlja, morate popuniti posebnu potvrdu koja se može preuzeti sa onlajn stranice francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.