Užasne prognoze

Grba, siva koža, teške bolesti? To sve vas čeka ukoliko ne prestanete da...

Autor Maja Gašić

Jeziva ilustracija, ali možda i treba da se uplašite...

Izvor: Prinstscreen/onlinegambling.com

Jeste li se zapitali u kojoj meri preterano sedenje ispred ekrana šteti vašem zdravlju i lepoti? I koliko je "preterano"?

Ako svakog dana provodite više od četiri sata u kontinuitetu gledajući omiljene filmove i serije na Netfliksu, može se reći da ste ovisnik o televiziji. Ono što možda ne znate, jeste da ova navika pogubno utiče na vaše zdravlje i lepotu. A naučnici su pronašli i vrlo uznemirujući način da vam to i dokažu.

Kako će za 20 godina igledati osoba koja neprestano sedi pred TV-om, pokazali su na "digitalnim modelima", Erikom i Hanom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Istraživači sa onlinegambling.com analizirali su podatke različitih studija o tome kako preterano sedenje i boravak u kući utiču na ljudsko telo.

Na osnovu tih podataka stvorili su Erika i Hanu, kompjuterske modele ovisnika o televiziji, odnosno kako bi takve osobe izgledale za 20 godina.

Posivela koža, tamne kesice ispod očiju, kriva leđa, grba i ogroman višak kilograma samo su neke od negativnih posledica i potencijalnih tegoba koje mogu da očekuju osobe koje bindžuju.

Naučnici upozoravaju i na povećan rizik od dijabetesa, raka creva, ateroskleroze (začepljenja krvnih sudova)...

Tagovi