Nisu znali!

GOLGOTA na granici: Evo ZAŠTO SU SRBI VEĆ DANAS POHRLILI u Grčku

Autor Maja Gašić

Čekaju i mole se da ih puste preko granice.

Izvor: YouTube/screenshot/GR Times

Državljani Srbije koji imaju boravišnu dozvolu u zemljama Evropske unije mogu da putuju u Grčku, dok ostali državljani Srbije sa boravištem u Srbiji ili drugoj zemlji van EU, ne mogu ući u Grčku sve do 1. jula - vest je koju je trebalo da znaju Srbi i ostali građani zemalja koje nisu članice EU, a koji su se u ranim jutranjim satima uputili u Grčku.

Da li su krenuli preko Bugarske ili Severne Makedonije, koja je dozvolila tranzitni prolaz (u trajanju od pet sati) kroz svoje teritorije na putu ka Grčkoj, nije ni važno - turisti željni brčkanja u moru, ogroman broj porodica sa bebama, decom, starima i hroničnim bolesnicima ne može da uđe u Grčku.

Ono što se svi pitaju jeste ZAŠTO SU SRBI POHRLILI u Grčku? Zašto su odlučili da se baš prvog dana kada je najavljeno otvaranje granica krenu na put? Odgovor najverovatnije leži u unapred plaćenim aranžmanima, a ključni razlog je što su informacije kasnile... 

Srbi zaustavljeni na grčkoj granici
Izvor: YouTube/Sitel Televizija

"U Srbiji su svi mediji javili da je otvorena grčka granica, a odluka promenjena usred dana. Iz Severne Makednije su kasno saopštili odluku", izjavuo je novinar emisije SAT Mladen Alvirović koji se je na putu ka bugarsko-grčkoj granici i dodao da se ambasador Grčke zauzeo za rešavanje ovog problema.

"Ljudi se nadaju da će nešto da se promeni I da će do 23 časa uspeti da uđu u Grčku", rekao je Alvirović.