Da li ćete u Grčku ovog leta?

Nisu samo Srbi "na tapetu": Evo ko sve mora u karantin po ulasku u Grčku

Izvor Tanjug

Evo ko će morati na testiranje pa u izolaciju, čim sleti na aerodrom u Atini.

Kako su grčki mediji pisali još pre nekoliko dana, a prenosili naši mediji, svi putnici koji u ovu zemlju budu stizali avionom biće podeljeni u dve "bezbednosne grupe" - A i B, a putnike iz B grupe očekuju testiranje, karantin u trajanju od 24 sata, a ako neko bude pozitivan na korona virus, onda i dvonedeljna izolacija.

U A grupi su državljani Austrije, Bugarske, Nemačke, Danske, Švajcarske, Estonije, Irske, Islanda, Hrvatske, Kipra, Letonije, Lihtenštajna, Luksemburga, Malte, Norveške, Tajlanda, Mađarske i Poljske.

U grupi B su građani Albanije, Belgije, Francuske, Italije, Severne Makedonije, Holandije, Portugalije, Španije, Švedske, kao i drugih zemalja van EU, dakle i Srbije.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

I ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević kaže da se na aerodromu u Atini za sada primenjuje praksa da se svi putnici testiraju, uz obavezu da budu u samoizolaciji 24 sata dok ne prime rezultat testa.

On je u telefonskom uključenju za TV Prva danas rekao da je za ulazak srpskih državljana otvoren atinski aerodrom, a da još nisu planirani letovi za aerodrom u Solunu.