Modni INTERVJU!

Biljana Tipsarević: Ova DVA "komada" bih zauvek PROTERALA iz mode!

Autor Jelena Milinčić

Poznata dizajnerka, koja je nedavno postala mama i gotovo istovremeno lansirala letnju kolekciju, savetuje mladim devojkama šta treba da nose ovog leta, a šta da zauvek izbace iz ormara.

Izvor: Marko Sovilj

Iako zbog pandemije korona virusa mnoge devojke neće biti u prilici da putuju ovog leta, kreatorka je rešila da novim modelima priredi pravi "put oko sveta". Kolekcija "Summerland" sastoji se iz dva segmenta, večernjih i dnevnih modela. 

Možda će vas zanimati

"Nazivom nove kolekcije, "Summerland", demantujem činjenicu da je leto otkazano. Tu su jarke boje žute, crvene i plave, dok je nijansa lavande noseća. Igre predimenzioniranih karnera i prugastih printova u boji mora vode nas na Kapri, a nežni cvetni printovi i oker nijanse u južnu Francusku. Obilazimo najaktuelnije letnje destinacije kroz lepršave i zavodljive haljine koje su praktične i mogu da se nose uz patike, ravnu obuću ili štikle u svečanim prilikama. Prugasto platneni kompleti idealni su za tople dane, a njihova praktičnost ogleda se u dva stajling principa: 'machy-machy' i 'mix&mach'. Poslovni letnji izgled rezervisan je za već prepoznatljive krojeve mojih odela koji su asimetrično upotpunjeni upečatljivim karnerom. A u vrelim noćima selimo se u Monte Karlo! Među večernjim modelima dominiraju šljokičaste toalete". 

Kao neko ko se bavi modom i nameće trendove, Biljana rado govori o tome šta je trenutno moderno, a šta više nije. 

"Raznovrsnost je i ove sezone ultimativni trend. Ipak, stilski osvešćenim damama, onim što neguju besprekoran stil, kvalietet je uvek na prvom mestu. Ako želite da izgledate sređeno, odaberite odelo u nekoj modernoj boji. Uz njega ponesite 'strappy sandals' odnosno sandale sa jednim kaišićem. One su udobne, a mogu da se kombinuju i uz dnevne, kao i večernje haljine."

Od modernih detalja na garderobi, dizajnerka bi izdvojila volane. 

"Obavezno nosite odevne komade u jarkim bojama sa nagalašenim volanima u igri asimetrije. Floralni print je prisutan na odeći svih svetskih dizajnera, a meni se dopada kad je u nežnim pastelnim nijansama na haljinama. Pamučne suknje i krop topovi sa mašnama su predmeti u koje treba investirati, bilo da su na prugice ili u plavoj, žutoj ili boji lavande. A sve to nalazi se i u mojoj novoj kolekciji", sa zadovoljstvom ističe ona. 

Novu Biljaninu kolekciju, "Summerland", pogledajte u galeriji: 

Da može, iz mode bi zauvek proterala "glomazne" patike. 

"Postoje trendovi koji su za ovu sezonu završeni. Iako su prošlu godinu obeležile 'glomazne' patike, ove godine izlaze iz mode. Patike sa predimenzioniranom platformom i naglašenim bojama treba da zaboravimo, kao i providne PVC torbe koje su nezgodne za nošenje po toplom vremenu. Iako su veliki brendovi u 2019. pretenciozno nametnuli logomaniju, među trendseterkama više nije popularna. U prošloj godini bilo je nemoguće izbeći leopard print, sigurna sam da svaka od nas poseduje neki komad, ali, iako se ovaj trend stalno vraća, za sada pronađite neko skriveno mesto u ormaru za njega. "

Izbacila bi i biciklisticke.

"One su bile izuzetno popularne, naročito kod devojaka besporekorne građe poput Kendal Džener i 'Victoria's Secret' modela. Bilo je nemoguće ne nabasati na slike prezgodnih devojaka na Instagramu kako ih nose, ali mislim da su one bile dobra investicija samo na trenutak. Baš kao i velike ukosnice i rajfovi. I uske farmerke! Dok se ne vrate, odlučite se za neke komotnije modele."

Kako dugo nije šetala gradskim ulicama, Biljana ne želi da komentariše to kako su obučene devojke u Srbiji, ali joj se veoma dopada ono što vidi na društvenim mrežama.

"Zbog Instagrama, danas se devojke lako informišu o trendovima, modi, o tome kako se oblače žene u svim delovima sveta. Potpuno je drugačiji stil devojaka i žena na ulicama Pariza u odnosu na one u Los Anđelesu, da ne govorim o Istoku. U vezi sa tim, mogu da primetim veliku raznolikost u modnom senzibilitetu naših devojaka. Mnogo je blogerki i influenserki kod nas koje se zaista sjajno oblače i prate trendove, imaju stila i veoma su kreativne i inspirativne", kaže ona. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.