Prirodni sastojci

Želite svetliju kosu, ali NE BISTE DA SE FARBATE? Može, evo kako!

Autor Nataša Petrović

Ako želite da imate svetliju kosu, a ipak ne biste da je farbate, znajte da postoji način da dođete do željenog rezultata pomoću prirodnih sastojaka!

Ne očekujte da od crne kose dobijete plavu na ovaj način, ali svakako možete da je posvetlite za koju nijansu i dobijete "osunčani" izgled kose.

Čaj od kamilice i limeta

Potrebne su vam dve šolje vode, pet kesica čaja od kamilice, dve kašike soka limete.

Prokuvajte kesice čaja u vodi, pa zatim dodajte sok limete. Kada se ohladi, sipajte u bočicu sa raspršivačem, pa ravnomerno nanesite na kosu. Sačekajte da se osuši, a zatim nanesite balzam i isperite.

Promena je vidljiva posle dva-tri tretmana.

Cimet i balzam za kosu

Potrebne su vam tri kašike mlevenog cimeta i pola šolje balzama. Ove sastojke pomešajte da dobijete kremu, koju ćete zatim ravnomerno naneti na kosu. Ostavite da deluje tri do četiri sata, a zatim operite kosu.

Sirće

Kosu lako možete da posvetlite koristeći sirće – potrebno je da napravite mešavinu sirćeta i vode u odnosu jedan prema šest.

Ovu mešavinu zatim nanesite na kosu i ostavite da deluje oko 15 minuta, pa isperite. Najbolje je da, zbog mirisa, koristite jabukovo sirće.

Bezalkoholno pivo

Pivo je bogato vitaminom B, tako da je svakako dobro za kosu, ali alkohol nije – zato je u ovoj slučaju najbolji izbor bezalkoholni napitak.

Potrebna vam je šolja bezalkoholnog piva koje ćete umasirati u kosu i ostaviti da deluje desetak minuta.

Nakon toga isperite kosu – ovaj postupak možete da ponavljate i više od jednom nedeljno.

Med, sirće i limeta

Limeta je bogata antioksidantima, pomaže u uklanjanju masti sa dlake, čineći kosu jakom i istovremeno je posvetljujući.

Pomešajte vodu, dve kašike meda, dve kašike jabukovog sirćeta i sok od polovine limete.

Vodu najpre zagrejte, pa dodajte dve kašike meda. Kada voda provri, dodajte sirće i sok limete. Sve dobro izmešajte i stavite u frižider.

Kada se ohladi, nanesite na mokru kosu, umasirajte i ostavite da deluje oko 20 minuta, pa isperite.

Za koju god varijantu posvetljivanja da se odlučite, najpre je isprobajte na pramenu kose, da biste utvrdili da li ste zadovoljni rezultatima i da nema nikakvih neželjenih reakcija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.