Neki jesu, neki nisu...

NIJE POTPUNA ISTINA: Šta se desilo sa spskim turistima OTERANIM iz Grčke

Autor Maja Gašić

Danas je objavljena vest dasu srpski turisti sa Evije, akoji su bili negativni na koronu, oterani sa ovog grčkog ostva.

Posle vesti da su srpski turisti negativni na koronu i da mogu da nastave letovanje, jutros je javljeno da je jedna grupa turista oterana sa ostrva.

Ubrzo potom, javljeno je da će se u Srbiju vratiti svi naši turisti jer njihovi domaćini nisu mogli da prihvate činjenicu da Srbi mogu slobodno da se kreću po letovalištu pošto su dobili negativne testove na korona virus, prenose Večernje novosti.

Šta se zapravo desilo, da li se naši turisti vraćaju ili ne?

Direktor Jute, Aleksandar Senićić otkriva šta se zapravo dešavalo na ostrvu, da li je bilo pritiska i sa čije strane.

"Dve grupe su u pitanju, ne svi turisti. U obe grupe u autobusima je bilo po nekoliko zaraženih putnika. Oni su smešteni u karantin, a svi ostali su testirani iz ta dva autobusa i svi su bili negativni. Bez obzira što su bili negativni, Grci, odnosno gradonačelnik ostrva, naložili su da svi obavezno idu u karantin 14 dana zato što su bili u istom prostoru sa osobama koje su pozitivne. Putnici su to odbili ne želeći da idu u karantin s obzirom na to da su negativni. Tu je došlo do problema, a onda je krizni štab ostrva naložio da naši putnici moraju da napuste ostrvo ako ne žele u karantin", otkrio je Seničić, prnosi "Blic".

Grupa turista iz Novog Sada će se vratiti jednu ili dve noći ranije.

"Jedna grupa, pretežno iz Novog Sada je maltene završila svoj boravak. Danas će krenuti, jednu ili dve noći ranije nego što je trebalo da se vrate. Dovešće ih Grci do granice sa Bugarskom, tu ih preuzima agencija koja ih je dovela", objašnjava direktor Jute.

Sa druge strane, grupa iz Niša će morati otprilike negde na polovini svog boravka da napusti ostrvo.

"Takođe ih Grci dovode do granica, a agencija ih preuzima. Ostali što su pozitivni ostaju u karantinu u Grčkoj", zaključuje Seničić za "Blic".

Inače, poslednja informacija je da je naselje Delisos na jugu grčkog ostrva Evija evakuisano danas iz predostrožnosti, zbog požara koji se teško gasi usled jekog vetra, javlja ANA. U gašnju vatrej je angažovano 80 vatrogasaca sa 28 vozila, četiri kanadera i pet helikoptera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.