U "nebranom grožđu"

DRAMA u Grčkoj: ZARAŽENE SRBE vozač NE ZNA GDE DA VOZI

Autor Maja Gašić

Srpski turisti krenuli su sa Evije, a one koji su bili pozitivni na testu, vozač ne zna na koju destinaciju da odveze.

Drama srpskih turista na grčkom ostrcvu Evija ne prestaju. Četiri autobusa sa turistima iz Srbije negativnim na virus korona i jedan sa sedam pozitivnih, krenuo je sa grčkog letovališta Evija.

Problem je nastao jer vozač koji prevozi zaražene virusom korona ne zna destinaciju gde će ih odvesti, pišu "Novosti". 

Kako je prvo javljeno, srpski turisti su bili egativni na koronu i mogli su da nastave letovanje, međutim, kasnije je objavljeno da je "jedna grupa turista oterana sa ostrva".

Ubrzo potom, javljeno je da će se u Srbiju vratiti svi naši turisti jer njihovi domaćini nisu mogli da prihvate činjenicu da Srbi mogu slobodno da se kreću po letovalištu pošto su dobili negativne testove na korona virus.

Situaciju je pojasnio direktor Jute, Aleksandar Seničić.

"Dve grupe su u pitanju, ne svi turisti. U obe grupe u autobusima je bilo po nekoliko zaraženih putnika. Oni su smešteni u karantin, a svi ostali su testirani iz ta dva autobusa i svi su bili negativni. Bez obzira što su bili negativni, Grci, odnosno gradonačelnik ostrva, naložili su da svi obavezno idu u karantin 14 dana zato što su bili u istom prostoru sa osobama koje su pozitivne. Putnici su to odbili ne želeći da idu u karantin s obzirom na to da su negativni. Tu je došlo do problema, a onda je krizni štab ostrva naložio da naši putnici moraju da napuste ostrvo ako ne žele u karantin", otkrio je Seničić, prnosi "Blic".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.