Hoćete li moći na letovanje?

Šta kažu grčke vlasti: Da li će PRODUŽITI ZABRANU ulaska za Srbe?

Autor Nataša Petrović

Evo šta kažu iz grčkog ministarstva spoljnih poslova na pitanje da li će zabrana ulaska za Srbe biti produžena...

Danas su mediji objavili da će grčka granica za Srbe ostati zatvorena najmanje do 1. avgusta, a evo šta o tome kažu grčke vlasti. 

Vlada Grčke još nije donela odluku po pitanju eventualnog produžavanja zabrane ulaska državljanima Srbije u tu zemlju posle 15. jula, a zbog pandemije virusa Covid-19, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova u Atini za grčku novinsku agenciju ANA-MPA, koja je pitanje tom Ministarstvu uputila u ime Tanjuga.

Ističu, međutim, da su sve opcije u razmatranju.

U grčkom Ministarstvu navode da je i dalje na snazi zabrana ulaska građanima Srbije do 15. jula, te da još nema nove odluke o eventualnom produžavanju te zabrane.

"Zvanično, zabrana traje do 15. jula", navodi se u odgovoru grčkog MSP i dodaje da su sve opcije u razmatranju.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Mediji u Beogradu danas su preneli nezvaničnu informaciju da su grčke vlasti produžile meru zabrane ulaska za državljane Srbije do 1. avgusta, a ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da to ministarstvo nema informacije da će građani Srbije od 15. jula moći da uđu u Grčku.

"Mi znamo da će se novi pregled dati 15. jula. Nemamo nikakvu najavu da će se desiti promena. Za sada za Grčku nema promena", rekao je Dačić gostujući na B92 i dodao da će sa negativnim PCR testom u Grčku moći da uđu građani sa spiska država na kojem nije Srbija.

Ministar je rekao i da Mađarska od sutra uvodi nove mere prema kojima će građanima Srbije za ulazak u tu zemlju biti potrebna dva negativna testa u roku od pet dana. Dodao je da to ne važi za ljude koji su u tranzitu.

Svi oni koji ne budu imali test, moći će da ga urade u roku od 48 sati od ulaska u Mađarsku ili da provedu 14 dana u samoizolaciji.

Dačić je apelovao na sve građane Srbije da se dobro informišu pre nego što krenu na bilo kakvo putovanje van granica Srbije

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.