Neće ili ne umeju?

Toliko o RAVNOPRAVNOSTI polova! Trećina muškaraca OVO nikad nije uradila!

Autor Nataša Petrović

Žene širom sveta i dalje obavljaju najveći deo kućnih poslova, a OVU jednu stvar trećina muškaraca nikada nije uradila...

Činjenida je da žene i dalje obavljaju najveći deo kućnih poslova, ali novo istraživanje koje je sprovela kompanija za čišćenjen Maid2Match otkrilo je i jedan šokantan podatak - trećina muškaraca nikada nije promenila posteljinu!

U istraživanju je učestvovalo 1.000 muškaraca i žena iz SAD, Australije i Velike Britanije, a utvrđeno je i da 53 odsto muškaraca namerno loše odrade kućne obaveze, dok četvrtina (26 odsto) smatra da ne dobija dovoljno pohvala za obavljanje kućnih poslova.

Iako je 21. vek, 2020. godina, žene i dalje obavljaju većinu kućnih poslova, barem u slučaju 66 odsto ispitanica.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Istraživanje je otkrilo i da su oženjeni muškarci skloniji tome da manje obavljaju kućne poslove od samaca. Oženjeni muškarci u proseku provedu oko 35 minuta nedeljno obavljaju kućne poslove, u poređenju sa dva i po sata koliko provode udate žene. Singl muškarci nedeljno posvećuju sat i 20 minuta svog vremena kućnim obavezama, a singl dame oko sat i 50 minuta.

"S obzirom na to koliko je društvo napredovalo u poslednjih 70 godina, pa i žene uglavnom rade pune smene na poslu, nije fer da one i dalje moraju da kupe prljave čarape sa poda i da usisavaju kuću", kaže osnivač kompanije Maid2Match Tobi Šulc.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.