NE MOŽEMO u inostranstvo, ali zato su LUKSUZNI domaći hoteli PUNI!

U nekim hotelima u Srbiji formirane su čak i liste čekanja!

Mnogi hoteli širom Srbije krcati su gostima, mesta gotovo da nema ni u avgustu, a u nekim odmaralištima čak su napravljene i liste čekanja. 

Smeštaj u najskupljim domaćim hotelima košta od 6.500 do 15.000 dinara po osobi za dan, a turistima su na raspolaganju različite opcije - od noćenja sa doručkom do luksuznog "ol inkluziv" koncepta. 

Ministar turizma Rasim Ljajić ističe za Informer da je ove godine u većini turističkih destinacija u Srbijipopunjenost kapaciteta više od 90 odsto.

"Ljudi su konačno shvatili da je ove godine, zbog nastale epidemiološke situacije, najbezbednije i najsigurnije da provedete odmor u Srbiji, u našim banjama ili na planini. To je doprinelo da ovog leta domaći hoteli i apartmani budu popunjeni, što su sjajne vesti za sve nas", objašnjava Ljajić.

U hotelu "Ramonda" na Rtnju kažu da su im skoro svi kapaciteti popunjeni čak do septembra.

"Popunjenost našeg hotela je skoro 100 odsto u julu i avgustu, dok za septembar imamo još slobodnih mesta. Interesovanje je veliko, pa imamo čak i liste čekanja, tako da čim neko otkaže aranžman, možemo da ubacimo nekog drugog. Cene zavise od tipa smeštaja koji posetilac odabere i broja osoba koje dolaze", rekla je za Informer Irena Gligorijević iz "Ramonde".

Da se posle vanrednog stanja rad hotela polako vraća u normalu potvrđuje i Dragan Todorović direktor hotela "Izvor" u Aranđelovcu.

"Zadovoljni smo junskim i julskim posetama. Broj gostiju nam je skoro isti kao prošle godine i to nas raduje. Kod nas je cena polupansiona oko 7.000 dinara po osobi i u to je uračunato korišćenje velnesa, spa programa, svih bazena i akva parka koji je samo za goste hotela", kaže Todorović.

I hotel "Stara planina" je poprilično krcat, popunjenost je skoro 80 odsto do prve polovine avgusta.
"Dnevno imamo oko 50 rezervacija. Do 10. avgusta smo skoro popunjeni, a polako rezervišemo mesta i za ostatak meseca", istakao je Milan Minić, šef recepcije hotela "Stara planina".

I Svetlana Kostić pr menadžer hotela "Grand" na Kopaoniku naglašava da je ove godine primetno veće interesovanje nego ranije.

"Mi smo puni i bukvalno svakog vikenda gotovo da više nema slobodnog mesta. Evo recimo ovog vikenda imamo čak 270 gostiju! Najviše nam se prodaju vikend aranžmani", kaže Kostićeva.

Slična situacija je i na Divčibarama, Paliću…

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.