Da li biste letovali u Albaniji?

Letovanje u Albaniji - JEFTIN SMEŠTAJ, espreso 90 dinara, voda 50! Turisti: OVIME smo potpuno IZNENAĐENI!

Autor Nataša Petrović

Evo kakva su iskustva građana koji letuju u Albaniji..

Izvor: Mondo/ Mladen Maoduš

Jedna od zemalja u koje građani Srbije mogu da uđu bez PCR testajeste Albanija, zbog čega se sve veći broj građana odlučuje da tamo letuje.

O aktuelnom ekonomskom ambijentu u Albaniji, trgovinskoj saradnji sa Srbijom ali i tome šta čeka Srbe ove godine koji se odluče za albansko more, za Telegraf Biznis govorio je Nikola Vuljaj, direktor kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Albaniji.

Možda će vas zanimati

On je naveo da možemo da očekujemo kvalitet, profesionalizam i veliko poštovanje albanskih ugostitelja i hotelijera. O tome svedoče i naši turisti koji su danas na letovanju u toj zemlji.

Njihova iskustva govore da su cene od 30 do 50 odsto povoljnije nego u Grčkoj, na primer.

Neke od naših turističkih agencija imaju u ponudi i letovanje u Sarandi. No, zbog trenutne situacije u vezi sa pandemijom, moguće je ići preko Severne Makedonije koja dozvoljava tranzit srpskim putnicima. Preko Crne Gore pak, nije moguće ići.

Najjeftinija varijanta u privatnom smeštaju za četvoročlanu porodicu u Sarandi početkom avgusta iznosi 170 evra, koliko košta iznajmljivanje apartmana koji nije kategorisan. Ukupne je površine 50m² i poseduje dve spavaće i kupatilo, a od centra letovališta je udaljen oko 750 metara.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

A u jednom od hotela sa tri zvezdice za sedam noći, takođe početkom avgusta je potrebno izdvojiti 180 evra. Hotel se nalazi na plaži i samo 150 metara je udaljen od centra letovališta.

Putarina košta pet evra po pravcu.

Kurs je lek, a vrlo lako ćete se snaći jer je on jednak našem dinaru, kada je reč o vrednosti.

Ima i naših turista koji ne idu preko agencije, pa su našli smeštaj za 12 evra po osobi, dok hotel na plaži nudi sobe sa 35 evra.

U Draču na primer, kapućino košta 140 leka (što je 140 dinara), espreso 90, domaća kafa 100.

Što se bezalkoholnih pića tiče, Koka-Kola košta 180, voda 50 leka, odnosno dinara.

Kako kaže jedan od turista koji ove dane provodi na moru, još je rano za generalne utiske, ali se iznenadio profesionalnošću ugostitelja i niskim cenama.

"Meni se čini da je jeftinije nego u Srbiji, bar kada je reč o hrani i piću. Giros košta tri puta jefitnije nego što sam ga plaćao prošle godine u Grčkoj, morski plodovi su takođe izuzetno jeftini", kaže M. B.

(MONDO/Telegraf Biznis)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.