Važno je da znate!

DOBRO RAZMISLITE gde ćete se "brčkati" u CG: Omiljeno letovalište većine Srba ima VELIKI BROJ ZARAŽENIH

Autor Maja Gašić

Ne odustajete od letovanja u Crnoj Gori? Na ovo treba da obratite pažnju.

Izvor: coronainfocg.me/mondo.me

U subotu Crna Gora otvara granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom, rekao je danas crnogorski direktor Institua za javno zdravlje dr Boban Mugoša. Za ulazak u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki ELESA, rekao je Mugoša i dodao da je odlučeno da se granice otvore na zahtev turističke privrede.

"Vidimo da se situacija sa Srbijom poboljšava što znači da se izjednačava kriva", pojasnio je Mugoša.

Ukoliko ste samo čekali da Vlada Crne Gore da "zeleno svetlo" našim sugrađanima z aulazak u zemlju, treba da znate i gde u Srbiji, kako i po kojoj ceni možete da se testirate na koronu.

Ali, pre nego što sedenete u kola ili rezervište kartu za voz , autobus ili avion, mudro bi bilo da se rspitate koji delovi Crne Gorfe imaju najviše zaraženih, odbosno gde postoji najveći rizik da "zakačite" koronu.

Kako je interaktivna mapa objavljena na sajtu Vlade Crne Gore govori (najintenzivnija narandžasta označava najktitičnija mesta), najktitičnije je u Podgorici, Bijelom polju, Beranama, ali i u omiljenom letovalištu većine Srba - Budvi.

Izvor: Printscreen/coronainfocg.me

S druge strane, jedina "korona free" opština u Crnoj Gori, jer od 17. marta, kada su registrovani prvi slučajevi kovida-19 u toj zemlji, niko od oko 2.000 stanovnika nije zaražen, jeste Šavnik.

Ukupan broj aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1104. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3.857.

Danas je na sednici Kriznog štaba Republike Srbije doneta odluka da stranci koji dolaze iz pojedinih zemalja u Srbiju moraće da umaju negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a ovo pravilo odnosi se na Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju. Odlučeno je i da prestaju restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.