Papreno!

SKANDALOZNE cene u Hrvatskoj! Naručili DVE KAFE, pa doživeli ŠOK!

Autor Maja Gašić

A nisu ni vodu dobili...

Gosti jednog kafića na hrvatskom ostrvu Korčula doživeli su šok kada im je stigao račun za dve kafe s mlekom.

Osim što im uz kafu nisu poslužili ni čašu vode (kao što je red), cena pića koji u Srbiji u proseku ne košta više od 180 do 200 dinara ih je zapanjila...

Na Fejsbuk stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" objavili su sliku računa, a svoje razočarenje opisali su za "Dalmatinski portal":

"Dok neki čine sve kako bi od sezone spasli šta se spasti može, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dve kafe sa mlekom izdvojiti 46 kuna (718 dinara). Cena kao na Stradunu, a lokacija i nivo elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podneo uz onu standardnu čašu vode koja se služi uz kafu, ali ovog puta nije je bilo", rekao je jedan od turista. 

Da cene mogu biti i više u "elitnim" letovalištima na Hrvatskoj, potvrdili su iz ovog lokala, kada su novinari "Dalmatinskog portala" pozvali da provere zbog čega je cena kafe toliko visoka: 

"Idite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna (oko 780 dinara).

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.