Stil

LEGO I IKEA SU ZAJEDNO NAPRAVILI NEŠTO GENIJALNO: Ekskluzivno vam otkrivamo sve detalje! (VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

MONDO vam ekskluzivno predstavlja kolekciju koja će oduševiti i decu, i odrasle!

Izvor: Promo/Ikea

Svako od nas bio je dete i dobro pamti uzbuđenje izgradnje čitavih svetova od omiljenih LEGO kocki, na podu dečje sobe. Odrasli i dalje vole da se poigraju sa klincima kada se povade čuvene kockice, a poznat im je i osećaj kada dete ne skloni kockice nakon igranja, pa neko stane na jednu od njih!

LEGO kao sinonim za igru, i IKEA kao sinonim za dom, udružili su snage u kolekciji BYGGLEK, jedinstvenom rešenju za igru koja nikada ne prestaje! Ovo je kolekcija o kojoj se dugo "šuškalo" među ljubiteljima oba brenda, koji su po forumima nagađali kako će izgledati i šta će sve obuhvatiti.

Izvor: Promo/Ikea

MONDO vam otkriva šta je BYGGLEK i kada stiže u IKEA Srbija prodavnicu!

"Znamo da odrasli i deca drugačije pristupaju igri. Nekada dečje igrarije odraslima deluju kao pravljenje nereda bez ikakvih pravila, ali zaborave da u glavicama dece postoji čitava neispričana priča, koja se nastavlja i nakon što su igračke odložene. Kako igra ne bi prestajala, želeli smo da uklonimo te barijere," navode tvorci ove zanimljive kolekcije.

Već i samo ime kolekcije nagoveštava o čemu je reč - spoj je reči "gradi" i "igraj se", što ćete i raditi dok koristite BYGGLEK predmete.

MONDO je jedini medij iz Srbije koji je imao priliku da porazgovara sa dizajnerima ove kolekcije i sazna sve o jedinstvenom spoju igranja i praktičnog, mašte i pametnog odlaganja, koji će koristiti i veliki, i mali. Andreas Fredrikson (IKEA) i Rasmus Buk Logstrup (LEGO) su otkrili i da je BYGGLEK set samo prvi korak ove saradnje, koja će biti dugoročna i obuhvatiće još mnogo zanimljivih proizvoda, o kojima još uvek ne otkrivaju mnogo.

Potreba da se razonodimo igrom koristeći maštu, ali i da napravimo nešto i potom mu se "divimo", zajednička je i deci i odraslima. Kako je BYGGLEK objedinio te dve grupe u liniju proizvoda koja će oduševiti i velike, i male?

"Zanimljivo je kada pogledate igru i prostor, mi odrasli mislimo da se deca igraju na jedan određeni način, ali to ne mora nužno da pomogne detetu u tom procesu kako ga ono vidi. Ako možemo da inspirišemo roditelje kako da zaista pomognu tom procesu, to je odlično dostignuće. Mi kao odrasli mislimo da postoji 'pravi' način za igranje, da je detetu lakše kada su kockice poređane. A detetu je najzabavnije da traži ono što mu treba. Ako je sve poređano po boji i veličini, postaje noćna mora detetu koje bi trebalo time da se igra," rekli su oni.

Izvor: Promo/Ikea

"Odrasli će doživeti ove proizvode kao nešto čime mogu da se zabave, a potom ga izlože u svom domu. Istovremeno je kutija, rešenje za odlaganje i predmet koji možete koristiti za igru i ukrašavanje. Lično imam ove kutije kod kuće, koristim ih i sa svojim tinejdžerima, jer su jednostavno lepe. Dekorativne su i potpuno prilagodljive. Moj omiljeni deo je mali 'balkon' na kutiji. Postaje skoro skulptura, koju je lako preneti i učiniti novom, i verujem da bi je svako poželeo u svom dnevnom boravku, jer će ga oplemeniti," rekao je za MONDO Andreas.

Svoj prvi susret nazivaju "zajedničkim igranjem", a iz njega je rođena i dalje razvijana BYGGLEK ideja.

"LEGO kocke važan su deo svakog doma, i znali smo da je to početna tačka ideje. Nisu nešto što nosite sa sobom kada se igrate napolju, one su deo vašeg doma. Pitanje urednog čuvanja LEGO kocki tiče se roditelja, ali smo želeli da pronađemo rešenje za celu porodicu," navode oni.

Rezultat je set belih kutija u kojima se kocke čuvaju, ali ne kutija u koje samo "ubacite" kocke, zatvorite ih i zaboravite do sledećeg igranja. I same su deo igre i postaju ne samo rešenje za odlaganje, već i ukras doma.

Pogledajte!

BYGGLEK (MAGAZIN)
Izvor: YouTube/Ikea Switzerland

"Izgledaju kao jednostavne bele kutije, što i jesu, ali su i mnogo više od toga," kažu dizajneri.

"LEGO kocke su za svako dete nešto sa čime se igraš, i potom to moraš da skloniš tamo gde inače stoji. Veliki deo uzbuđenja je naknadno traženje baš one kockice koja ti treba. Želeli smo da istražimo kako da igra ne prestane, da se samo 'stavi na pauzu' i lako nastavi," rekli su oni.

BYGGLEK kutije mogu "čuvati" vaše omiljene LEGO kockice, biti deo uzbudljive avanture jer su prekrivene ispupčenjima na koja se kocke stavljaju. Možete napraviti šta god želite i na površini kutije, povezati više kutija međusobno i potom ponosno izložiti priču ispričanu LEGO kockicama u svom domu.

Slogan kolekcije je "Play. Display. Replay", u slobodnom prevodu sastavi, rastavi i nastavi.

Andreas i dalje ima LEGO kocke iz svog detinjstva, i želeo je da i kolekcija ima duh bezvremenosti.

"Moja deca su tinejdžeri i njihove sobe su sada verovatno urednije od naše kuhinje! Ali kada su bili mali, pod našeg doma bio je u haosu, prekriven svim i svačim" navodi on, a Rasmus u šali dodaje - "svaki roditelj čezne za tim da povremeno može da vidi pod"!

BYGGLEK kolekcija biće dostupna na evropskom tržištu od 1. oktobra, a dizajneri su nam otkrili i da je BYGGLEK set samo prvi korak ove saradnje, koja će biti dugoročna i obuhvatiće još mnogo zanimljivih proizvoda, o kojima još uvek ne otkrivaju mnogo.

Kolekcija se sastoji iz četiri proizvoda:

Velika kutija (35x26x12 cm) - 1.799 din
Srednja kutija (26x18x12cm) - 1.499 din
Set manjih kutija (17,5x12,7x5,9cm i dve od 12,7cm,8x5,9cm) - 1.299 din
Set LEGO kocki od 200 komada i jedne praktične alatke - 1.999 din

Izvor: Promo/Ikea

Veći delovi seta su spakovani tako da i petogodišnje dete može, bez uputstva, pomoći odrasle osobe ili dodatnih predmeta, da ih bezbedno i tačno sklopi po "klik" sistemu.

I igra može da počne!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi