Dobro je da znate!

UPLAŠITE SE KAD SE UJUTRU POGLEDATE U OGLEDALO? Srpska kozmetičarka otkriva lek za podočnjake i nadute kapke

Autor Maja Gašić

Priroda ima "lek" za sve, a neke za MONDO otkriva beogradska kozmetičarka.

Ako se i vi stresete kada se ujutru pogledate u ogledalo, probajte prirodni lek za koji malo ko zna! Podočnjaci i naduveni kapci mogu biti posledica umora, nenaspavanosti, ali i preteranog unosa alkohola. 

Kao i za gotovo sve, i  za ovaj problem priroda ima rešenje, a za MONDO ga otkriva beogradska kozmetičarka Ivana R. Joksimović.

"Za regeneraciju kože oko očiju najbolji je krastavac, to su znale i naše bake", kaže Ivana i objašnjava kako da ga upotrebite:

"Stavite na oba oka po jedan kolutić krastavca i lezite. Na pet minuta zamenite još po dva kolutića i podočnjaci će već splasnuti!".

Pored krastvaca postoje i drugi pouzdani "lekovi" za ove boljke.

ve kašičice meda i jednu kašičicu  sode bikarbone mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Nanesite na podočnjake i držite tako 15 minuta. Potom isperite. Ponavljajte tretman svakodnevno, sedam dana i drastično ćete ublažiti podočnjake, a koža će biti belja i nežnija", kaže kozmetičarka. 

Izvor: MONDO/M. Gašić

Poznato je i da sistem toplo-hladno pomaže kod problema sa kesicama oko očiju, a evo šta da radite u kućnim uslovima.

"Dok se ujutru tuširate neka vam se u zamrzivaču hlade dve metalne kašike. Kada izađete iz kupatila, pravo do zamrzivača i kašike 'zalepite' na kapke. Držite koliko možete, pa sklonite. Ponovo ih vratite, pa sklonite i tako sve dok se kašike ne ugreju. Ovaj tretman 'brzinski' uklanja podočnjake, smanjujue nadutost kapaka", kaže Joksimovićeva.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.