Evo detalja

OD PETKA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SRBIJU: Dr Darija poručuje - moći ćete slobodno da se krećete

Autor Nataša Petrović

Krizni štab je danas doneo odluku o zdravstvenom nadzoru svih koji u Srbiju uđu posle petka u 18 časova, a Krizni štab saopštio je detalje o tome.

Izvor: printscreen

"Biće obavezno da se u roku od 24 sata jave i prvenstveno će se to oslanjati na kovid ambulantu i zavode, postoje i druge mogućenosti koje se razmatraju, ali je jako bitno da su prijavljeni, evidentirani. Postoji niz stvari koje mogu doći u obzir, kao što je samoprocena koja podrazumeva jako dobru komunikaciju sa primarnom zdravstvenom zaštitom, ali kako će sve biti ćemo saopštiti pre petka da bi svi znali šta da rade. Ono što je sasvim sigurno je da će dobijati obaveštenja da se jave", rekao je na konferenciji za medije Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon.

Dr Darija Kisić Tepavčević je istakla da će "tehnički način na koji će se to sprovoditi biti razrađen u narednih dan-dva, ali suština je da svi naši građani koji ulaze u našu zemlju, da se u što kraćem vremenskom intervalu, do 24 sata, jave određenim zdravstvenim službama".

"Gledaćemo da se to organizuje da što mađe remeti rad službi. One osobe koje imaju simptome, bez obzira da li su putovale ili ne treba odmah da se jave, to je jako bitno i nadzor ne podrazumeva ograničenje slobode kretanja. Osoba koja nema simptome, a doputovala je iz inostranstva, uz poštovanje mera obavlja svakodnevne aktivnosti, uz posebnu opreznost i redovno javljanje zdravstvenim službama", pojasnila je ona.

(MONDO)

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.