Čest problem

PRIMETILI STE DA VAM KOSA OPADA? Ova 4 testa su vaš spas - otkriće vam u čemu je problem i kako da ga rešite!

Ako ste primetili da vam kosa opada, puca ili gubi na volumenu, ova četiri testa će vam pomoći da shvatite u čemu je problem i "vratite je u život".

Oštećeni pramenovi lako pucaju, suše se i brzo gube na sjaju, ova četiri testa možete da uradite od kuće brzo i lako!

Folikularni test

Iščupajte jednu ili dve vlasi sa vaše kose, potrudite se da izvučete što bliže glavi kako biste ispitali folikul. Ukoliko vam je kraj korena u obliku lukovice - vaša kosa je zdrava, ako nema tog oblika - vreme je da promenite vašu negu.

Rešenje

Gubitak kose ćete rešiti mediteranskom prehranom, mineralima i vinaminima koji će pospešiti rast vaše nove kose. Trudite se da izbegavate spavanje sa podignutom kosom i čestom frizurom u obliku konjskog repa.

Test elastičnosti

rava kosa će se rastegnuti i "odbiti" kao lastiš ka glavi ako je povučete. Ukoliko se ona raspadne pri korenu, kosa nije elastična.

Rešenje

Rešenje ovog problema je sušenje kose bez fena, toplota ubija elastičnost koju poseduje i čini je suvom. Korišćenje meda na pramenove je dobar izbor jer je on prirodan regenerator koji zadržava vlagu u kosi.

Ispitivanje oštećenja vlasti

Jedan pramen kose uhvatite između kažiprsta i srednjeg prsta, pa ga provucite kroz prste, od vrha do korena. Ako je ona na nekim mestima neravna i gruba, vaša kosa je oštećena. Ono što želite da postignete jeste glatka i sjajna površina.

Rešenje

Keratin je dobro rešenje, smanjite feniranje, upotrebu pegle, figara i farbanje.

Isperite kosu vodom u kojoj ste kuvali pirinač, istaživanja su pokazala da će vam to pomoći od oštećenja.

Test lomiljivosti

Zdrava kosa brzo upija tečnost, što ćete proveriti ako ubacite par vlasi u vodu. Oštećena kosa će potonuti, dok će zdrava ostati da pluta.

Rešenje

Pokušajte da kosu "hranite" uljima, regeneratorima i vitaminima, oni pomažu da kosa upije vlagu koja joj je neophodna da bi bila zdrava.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi