Pretužno!

BOLEST KOJU NE BISTE POŽELELI NI NAJGOREM NEPRIJATELJU: Ima 19 godina, a nosi pelene i ne može bez cucle

Autor Maja Gašić

Misteriozno oboljenje pred kojim su lekari nemoćni.

Izvor: Instagram/annieraineiroo

"Zamrznuta u vremenu" tako su britanski mediji prozvali 19-godišnju Dejzi Rajni zbog njenog misterioznog stanja. Devojka i dalje nosi pelene, ne može bez cucle, ne razgovara i u potpunosti zavisi od roditelja i starijeg brata. Jedino što je razlikuje od bebe jesete što ume da hoda.

Njena majka Eni ispričala je novinarima da se njena ćerka budi 3-4 puta noću uz vrisak i nekontrolisan plač, zbog čega oni moraju da je, baš kao i svaku bebu, umire i uspavaju. Kaže i da je Dejzi hirovita kao većina dece, ali i da nije nimalo lako podneti vrisku i udarce fizički snažne devojke.

Sve ove godine porodica Rajni pokušava da nađe odgovor na pitanje šta nije u redu sa Dejzi, ali stručnjaci samo sležu ramenima. Neurolog koji je sa devojčicom radio od 4. godine rekao je da njeno stanje nikada neće biti u potpunosti objašnjeno.

Eni posebno teško pada Dejzino stanje jer, kako kaže, nema kome ni čestito da se požali, niti da pronađe utehu, Sami su u svom bolu. Obično se roditelji bolesne dece ujedinjuju, međusobno savetuju i to im olakšava suočavanje sa svakodnevnim poteškoćama. Ali Eni nema tu mogućnost. Uprkos svemu, nikada nije pomislila da odustane i napusti ćerku.

Jedino zbog čega se oseća krivom, jeste što njen 22-godišnji sin Harvi nije imao normalno detinjstvo, pošto je sva pažnja bila posvećena njegovoj sestri.

"Osećam krivicu i zbog supruga Nika, jer nikada nije imao ćerku kakvu je trebalo da ima. Nikada je neće odvesti pred oltar... Imamo samo ogromnu bebu sa najvećim mogućim pelenama“, s gorčinom priča Eni.

Izvor: Instagram/annieraineiroo

Ono što Eni kida dušu jeste što Dejzi nikada neće imati "normalan život". Umorna od toga da se izvinjava okolini i objašnjava šta nije u redu sa njenom ćerkom, zašto devojka od 19 godina nosi cuclu i plače kad je gladna, ova majka hrabrost je odlučila da sve svoje frustracije i neizrečene brige pretoči u knjigu po imenu "Dejzi ne može da govori". Samo pisanje je na nju imalo terapeutsko dejtvo, jer je u knjizi opisala pregršte smešnih i tužnih situacija koje je proživljavala sa ćerkom.

Nakon 19 godina, porodica Rejni je donela odluku koja im je slomila srce, ali za koju u dubini duše znaju da je najbolje rešenje za njihovo bolesno dete. Odlučili su da Dejzi smeste u ustanovu za osobe sa posebnim potrebama.

"Bila je to bolna odluka, ali osećamo da su nam ograničene sposobnosti kad je reč o čuvanju Dejzi. Osećam da neću moći da se nosim sa tim što će doći s godinama. Ali uvek ću biti tu za svoju devojčicu", s dosta tuge ispričala je Eni.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi