Stil

NOVI TREND: Tetovaža od tri nedelje

Autor Men'S Health

Tetovaže su definitivno stvar ličnog izbora.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Tetovaže su definitivno stvar ličnog izbora.

Ukoliko pak samo želite da proverite kako će neka buduća tetovaža da izgleda na vama, na vašoj koži, i želite da vidite i kako ćete se vi osećati tetovirani, onda posežete za privremenim rešenjima, tetovažama. A praktične su i za one koji žive u samoj srži fadova i trendova gde se stvari menjaju na nedeljnom nivou.

U principu, privremene tetovaže su poput onih dečijih u slatkišima, samo što su ove za odrasle i nažalost, ne dolaze sa slatkišima. Postojane su i do tri nedelje, službeni podatak je od 8 do 18 dana.

Ink Box tetovaže koriste isti postupak koji koriste plemena u Južnoj Americi za označavanje i ukrašavanje njihovih tela i to već vekovima. Upotrebom pulpe voća huito (Genipa americana), plemena u Panami farbaju svoju kožu često pokrivajući velika područja tela, ali ujedno stvarajući i zamršene i nežne crteže.

Ink Box je uzeo deo te ideje, izvukao mastilo iz voća huito, pa nam predstavio privremene tetovaže. Prihvatljivo je što dolaze isključivo iz prirodnih materijala sigurnih za kožu. Huito mastilo deluje tako da natapa gornji sloj kože – epiderm. Tamo reaguje sa kožom koja privremeno promeni boju.

Mastilo je sigurno za kožu, bezbolno je i prirodno.

DVA NAČINA NANOŠENJA

Nanošenje, crtanje tetovaže, jednostavno je, a svodi se na sledeća dva načina. Prvi je baš poput dečijih tatoo nalepnica. Željeni uzorak namočite vodom i prenesite na kožu. Pričekajte desetak minuta. Možete da izaberete neki od postojećih dizajna ili kreirati svoj.

Drugi pak je da zamolite nekoga mirne i učene ruke da ručno nacrta vašu jedinstvenu privremenu fantaziju na ruku. Pričekajte da se osuši.