Stil

6 koraka do savršeno obrijane glave

Autor Men'S Health

Brijanje glave može da bude oslobađajuće iskustvo.

“Brijanje glave može da bude oslobađajuće iskustvo. Većina muškaraca obrije glavu kada primeti da gubi kosu, ali ovaj korak takođe može da osveži vaš izgled”, Rob Mekmilen, glavni berberin u radnji Blind Barber u Njujorku i Los Anđelesu.

Kao što smo već pisali, odluka da obrijete glavu može da vam pojednostavi svakodnevnu negu, kao i da vam uštedi novac, jer nećete morati da kupujete mnoge preparate za kosu.

Najbolji benefit brijanja glave je što to možete sami da uradite u čemu će vam saveti Mekmilena pomoći:

PODŠIŠAJTE KOSU

Kako biste obezbedili sebi prijatan proces brijanja, potrudite se da vam dužina kose bude veoma kratka. Ukoliko trenutno nemate kratku kosu, podšišajte je mašinicom na dužinu od jedan do tri milimetra.

OPERITE JE

Kao što biste to uradili s licem ili kosom, operite glavu omiljenim šamponom ili sredstvom za čišćenje.

NAPARITE GLAVU

Optimalno vreme da obrijete glavu jeste neposredno nakon tuširanja. Para tople vode će pripremiti folikule kose otvoriti pore za brijanje.

PRIONITE NA POSAO

Uzmite kremu za brijanje i nasapunjajte glavu, kako biste je pripremili za brijanje. Potom uzmite brijač i obrijte glavu, tretirajući je na isti način kao što biste lice. Koristite srednje duge i duge pokrete pazeći da ne pravite veći pritisak, tako da brijač prirodno klizi preko kože. Takođe obratite pažnju na način rasta kose i izbegavajte da jednu regiju obrijete dva puta.

SMIRITE KOŽU

Kako biste umirili kožu nakon brijanja, nanesite tanak sloj kreme nakon brijanja. Birajte kreme koje ne zatvaraju pore i ne zaboravite zaštitni faktor. Koža na vašoj glavi je ista kao i na samom licu, pa je dnevna zaštita od sunčevih zraka neophodna.

ODRŽAVANJE

Premda je svaki muškarac različit, Mekmilen kaže da bi svaki mušakarac trebalo da se brije jednom u tri dana kako bi održao uglađen i svež izgled.

A.J.