Stil

Hajde da nađemo vremena... Pritisnite pauzu, skuvajte kafu, uživajte u dragocenim trenucima

Izvor Promo

Šta biste uradili kada biste imali moć da zaustavite vreme? Dajte sebi slobodu da bar ponekad usporite i uživate u sitnim ritualima koji će poboljšati kvalitet vašeg života i učiniti vas ispunjenijim i srećnijim.

Izvor: Promo/Grand kafa

Neprekidno negde žurite, dnevno imate baš dosta obaveza, kao da nikada nemate dovoljno vremena da obavite sve što ste naumili? Da, to je često slika savremenog života.

Da li ste se zapitali šta bi bilo kada biste imali moć da zaustavite vreme? Šta biste radili da možete da se pojavite na poslu kad god poželite? Da svaki slobodan trenutak provedete sa porodicom? Da možete, na primer, bez žurbe i gledanja na sat da uživate u mirisu i ukusu jutarnje kafe sa svojim ukućanima?

Svakome je potreban predah, to nam je u prirodi. Vreme da zastanemo, duboko udahnemo, sredimo misli i nakupimo energiju za ono što sledi. Bilo da smo u kancelariji ili se bavimo kućnim poslovima, to dragoceno vreme uz šoljicu tople, crne, sveže mlevene kafe idealna je prilika da pritisnemo pauzu na obaveze, trku s vremenom i istinski uživamo u trenucima spokoja.

Jer samo tako možemo biti daleko srećniji, ispunjeniji, ali i zdraviji.

Za mnoge je kafa je prvo na šta pomisle kada otvore oči. Jer, da budemo iskreni, malo je toga što nas može izmamiti iz udobnog kreveta u ranim jutarnjim satima i spremiti za nove izazove od tople, crne kafe. Pa čak i sam ritual pripremanja je neprocenjiv. Dok se prepoznatljivi miris sveže mlevene kafe širi kuhinjom, prepuštamo se mislima i planovima za dan pred nama. Tišina, spokoj i topla šoljica domaćeg crnog napitka -- šta vam je više potrebno za savršen početak dana.

Ali ispijanje kafe je mnogo više od jutarnje rutine. To je društveni pokret. To je susret, to je razgovor sa dragim ljudima. To je privlačnost koja se stidljivo pretvara u ljubav.

Sam poziv "hajmo na kafu" mnogo toga predstavlja, a na svim jezicima sveta znači isto -- zbližavanje. Bilo da je reč o poslovnim, društvenim, porodičnim ili ljubavnim susretima crni napitak je taj pokretač, ono što nas povezuje i zbližava.

Izvor: Promo/Grand kafa

Uz kafu najlakše otvaramo dušu, otkrivamo svoje tajne, prepuštamo se nostalgiji nekih srećnih vremena, ali i pravimo planove za budućnost i maštamo, maštamo, maštamo...

Šoljica tople kafe je uvek dobar izgovor za viđanje s prijateljima, povod za pauzu, opuštanje, ali i prvi stepenik na putu otkrivanja nove ljubavi.

Gotovo da nema romanse koja nije započela sa ove četiri reči: "Hoćemo li na kafu?". I nije slučajno što je baš aromatični crni napitak deo tog prvog, najtežeg koraka. Bilo da će se iz susreta izroditi ljubav, prijateljstvo, ili nešto treće, svako je na dobitku. Za uživanje u sveže mlevenoj kafi ne postoji loše društvo.

Zato, zapitajte se kada ste poslednji put odvojili vreme za dugo, dugo kafenisanje sa prijateljima i ispričali se o svemu što vam je važno?

Da li ste skoro pozvali prvu komšinicu na šoljicu sveže mlevene kafe i trač partiju?

Da li ste konačno našli vreme da ispunite davno dato obećanje bivšim kolegama i rođacima i zaista se "vidite na kafi"?

Ako ništa od ovoga niste uradili u skorije vreme, trebalo bi. Zaista vredi. Hajde, nađite malo vremena... Skuvajte kafu i prepustite se uživanju.

(PROMO sadržaj)