Velika greška!

JEDNU STVAR NIKAKO NE TREBA DA RADITE KAD SREĐUJETE INTIMNU ZONU: Top saveti kozmetičarke za depilaciju kod kuće

Autor Nataša Petrović

Kozmetičarka otkriva šta bi trebalo, a šta nikako ne bi trebalo da radite ako same sređujete intimnu zonu.

Da li ćete da ostavite prirodan izgled intimnoj zoni, ili ćete možda da je depilirate, brijete, skratite dlačice, izbor je samo vaš. Međutim, ako je već sređujete same, bilo bi dobro da čujete savete stručnjaka jer se nezamislivo veliki broj dama povredi sređujući dlačice "tamo dole".

"Najpre, savetuje da to nikako ne rade same jer to bi bilo isto kao kada bih ja pokušala da popravim svoj auto. Mnoge dame ne znaju kako se nanosi vosak, ni na koju stranu treba povući. Zato može da dođe do pucanja kože, kako usmina tako i skrotuma", kaže kozmetičarka Sem Maršal.

Ako to ipak nije dovoljno da vas odvrati i ipak biste radije same da sređujete svoju intimnu zonu, onda ima nekoliko saveta za vas.

Depilacija

"Koristite topao, a ne hladan vosak", savetuje Sem. "Ako ćete da radite bilo šta na intimnoj zoni, topli vosak će biti manje bolan i nežniji prema koži", savetuje ona.

Ipak, savetuje da budete vrlo pažljive kada je reč o temperaturi do koje zagrevate vosak jer ne želite opekotine na koži.

Brijanje

Kada je reč o brijanju, Sem kaže da nikako nije mudro da brijete zadnjicu.

"To mora da je najteža stvar na svetu jer ne možete da vidite šta radite. Takođe, kada se brije intimna zona, češće su urasle dlačice".

Sem kaže da je najbolje sprečiti pojavu uraslih dlaka tako što ćete povremeno uraditi piling kako biste uklonili mrtve ćelije kože, a pomoći će i hidracija kože koja će je učiniti mekanom.

Stvar koju nikako ne treba da radite

Kada je reč o jednoj stvari koju nikako ne treba da radite prilikom sređivanja intimne zone, Sem kaže da se tiče skraćivanja dlačica.

"Pre depilacije, ukoliko su dlačice tolike da ne možete da vidite kožu, morate da ih skratite. Ali, nikada to ne radite makazicama jer je jako teško njima 'uhvatiti' dlačice, veće su šanse da se povredite, zato koristite trimer", poručuje kozmetičarka.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.