Stil

UKRASITE DOM U 5 BOJA KOJE PRIVLAČE SAMO DOBRE STVARI! Koja je za ljubav, a koja za novac?

Autor Maja Gašić

Primenite proverena pravila za novogodišnju dekoraciju i prizovite samo najbolje!

Izvor: Instagram/Screenshot/rachelpresswood

Nova godina kuca na vrata, a oni koji još uvek nisu okitili jelku i dekorisali dom u duhu praznika, možda bi prvo trebalo da pročitaju nekoliko saveta.

Kao što u novogodišnjoj noći žene nose crveni veš kako bi privukle ljubav, tako se veruje i da određene boje u domu privlače pozitivnu energiju, sreću, ali i novac.

Pravila novogodišnjih dekoracija nisu stroga kao što su nekada bila, pa osim zlatne i crvene, koje su se najčešće praktikovale, sada se preporučuju i druge boje... A svaka od njih nešto dobro donosi...

BELA ZA MIR

Ako najviše vapite za tim da se u novoj godini oslobodite stresa, bela je boja koju morati imati u domu. Simboliše unutrašnji mir, spokoj i uopšteno harmoniju.

PLAVA ZA NOVAC

Plava je boja kraljeva, simboliše raskoš i luksuz, a u "normalnim uslovima", savetuje se za novac. Da privučete novac u 2021. ne štedite na plavim ukrasima prilikom uređenja doma.

CRVENA ZA LJUBAV

Crvena boja odvajkada je simbol ljubavi i strasti. Ako vam je to potrebno u 2021, ne propustite da na jelku okačite neki crveni ukras ili, još bolje, srce!

ZELENA ZA ZDRAVLJE

Zelena se vezuje za proleće kada sve olista, simbolizuje večni život i dobro zdravlje. Obezbedite da vam 2021. bude zdrava i energična - ne škrtarite na zelenim prazničnim ukrasima.

ZLATNA ZA SREĆU

Dekoracije u ovoj boji mogu da se tumače dvostruko - kao simbol zlata, materijalne vrednosti i glamura, ali i sunca odnosno sreće i dobrog raspoloženja. I jedno i drugo bi vam skakako dobrodošlo u narednoj godini, pa zato samo napred, oplemenite dom nekim zlatnim ukrasom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.