Ko je uredniji?

ŽENE UHVAĆENE U LAŽI: Hvale se da su čistunice, a u stvari su aljkavije od muškaraca!

Autor Nataša Petrović

Većina žena će vam reći da muškarci slabije vode računa o higijeni, ali ispostavilo se da je potpuno obrnuto!

Uvreženo je mišljenje da žene više vode računa o higijeni u odnosu na muškarce, i one same će se često hvaliti da su čistunice i da im nije jasno kako muškarci mogu da budu tako aljkavi.

Međutim, jedno istraživanje sprovedeno u Australiji ih je potpuno demantovalo i pokazalo da su zapravo one aljkavije, a to se najviše vidi na radnom mestu.

Naime, u istraživanju u kojem je učestvovalo 5.500 ljudi, oko polovina ispitanica je rekla da muškarci slabije održavaju higijenu, te da posle odlaska u toalet većina njih ne pere ruke. Za svoje izjave nisu imale dokaze, već su to samo njihova mišljenja.

Muškarci, pak, smatraju da dame uvek peru ruke posle upotrebe toaleta, a rezultati istraživanja su pokazali da nema razlike među polovima kada je o tome reč. Oko 96 odsto učesnika, i muškaraca i žena, pere ruke nakon upotrebe toaleta, ali kada je reč o drugim aspektima održavanja higijene, ispostavilo se da su žene aljkavije.

ako, recimo, WC dasku pre upotrebe očisti 77 odsto muškaraca i 59 odsto žena, a posle upotrebe 52 odsto muškaraca i 42 odsto žena.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Psiholog Ema Keni tvrdi da je ovo istraživanje razbilo predrasude da su žene čistunice, a muškarci aljkavi. Takođe, ona dodaje da dame više vole da pričaju o higijeni kako bi odale utisak čistunice, dok muškarci zapravo vode računa o higijeni, ali o tome ne pričaju.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.