Ako koristite blender da napravite zdrav smuti, ispasirate čorbu ili nešto treće po izboru, možda vam se dešava da počne da "štuca" i zapinje već u prvim sekundama.
Postoje greške pri korišćenju blendera i mogu čak i da ga pokvare!
Tajna je u tome da postoji ispravan redosled sastojaka pri stavljanju u posudu!
Najpre stavite tečne sastojke, oni će omogućiti da sečiva glatko prolaze kroz smesu. Ostale sastojke ubacujte po veličini, od najmanjih ka većim, i još važnije, po stepenu tvrdoće.
Primera radi, ako stavljate jogurt, voće i led za ledeni smuti, jogurt će ići prvi, sitno i meko voće sledeće, tvrđe voće za njim, a led će biti poslednji sastojak.
Blender će na ovaj način moći da se "izbori" sa svim sastojcima, bez "preskakanja" i zapinjanja!
Pročitajte i koja je greška u grejanju stana koja vam "izbija" novac iz džepa!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.