Saveti

GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO KADA KORISTIMO BLENDER: Jednostavan trik koji sprečava da "preskače" i produžava mu životni vek!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Dobro ovo zapamtite!

Ako koristite blender da napravite zdrav smuti, ispasirate čorbu ili nešto treće po izboru, možda vam se dešava da počne da "štuca" i zapinje već u prvim sekundama.

Postoje greške pri korišćenju blendera i mogu čak i da ga pokvare!

Tajna je u tome da postoji ispravan redosled sastojaka pri stavljanju u posudu!

Najpre stavite tečne sastojke, oni će omogućiti da sečiva glatko prolaze kroz smesu. Ostale sastojke ubacujte po veličini, od najmanjih ka većim, i još važnije, po stepenu tvrdoće.

Primera radi, ako stavljate jogurt, voće i led za ledeni smuti, jogurt će ići prvi, sitno i meko voće sledeće, tvrđe voće za njim, a led će biti poslednji sastojak.

Blender će na ovaj način moći da se "izbori" sa svim sastojcima, bez "preskakanja" i zapinjanja!

Pročitajte i koja je greška u grejanju stana koja vam "izbija" novac iz džepa!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi