Stil

1 STVAR U KINI NIKAD NE RADE JER PRIZIVA SIROMAŠTVO: A imaju i 2 rituala koji privlače novac - tepih je ključ

Autor Maja Gašić

Postoje dva rituala koja bi trebalo da donesu sreću na polju finansija

Izvor: YouTube/Screenshot/Therugmaniac

Većina sujeverja i rituala koji bi trebalo da nam obezbede sreću, prosperitet, ljubav i bogatstvo, vezuju se za početak godine. Od raznoraznih biljaka, simbola, figurica, određenih radnji koje treba učiniti u baš neko specifično vreme, običaja i verovanja je na pretek i to širom planete. 

Feng šui, drevna kineska veština uređenja prostora po principima koji bi trebalo da "očiste" lošu energiju u domu i prizovu prosperitet, svakako je najpoznatija.

Kinezi, koji inače imaju najviše sujeverja vezanih za novac, imaju jedan ritual za koji malo ko zna. Oni veruju da hodanje po novčanicama zasigurno obezbeđuje uspon na polju finansija. Zbog toga često stavljaju ispod podova sitne monete, pa čak i njihove replike.

Još jedan način da obezbede blagostanje i finansijsku dobit je da za donju stranu tepiha zašiju metalne novčiće. Ovako "obogaćeni" tepisi ili prostirke se postavljaju u blizini ulaznih vrata-- ako žele da privuku novac, ili ispred vrata od terase - kako bi se zaštitili od loših događaja.

Postoji i jedna stvar koju Kinezi nikada ne rade, jer smatraju da će tako "navući bedu na vrat". Nikad ne nose prsten na palcu jer veruju da im to donosi gubitak novca, kao i neuspeh na poslovnom planu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi