Na društvenim mrežama se ponovo povela polemika čeku služi pregrada ispod rerne. Da li se u njoj odlaže posuđe i druge kuhinjske potrepštine ili može da se koristi u druge veoma praktične svrhe?
Korisnici društvenih mreža su testirali kako sve mogu da koriste ovu pregradu, a tri su se izdvojila kao najkorisnija. Ako vam do sada nije palo na pamet, evo ideja...
Za odlaganje posuđa
Praktično rešenje za ove pregrade i ono kojem najveći broj ljudi pribegava jeste za odlaganje posuđa. Kako kažu korisnici društvenih mreža kažu, idealne su za tiganje i metalno posuđe koje se ne koristi svakodnevno, a kojima toplota ne šteti.
Ako treba zapeći jelo
Postoji hrana kojoj je potrebna laka termička obrada, poput povrća ili već gotovih jela koja je potrebno samo zapeći ili dovršiti, a to možete učiniti baš u ovoj pregradi. Ako imate šporet na plin, izvor topline je najčešće smešten na dnu rerne, tačnije mestu gde se već nalazi ova pregrada. Stavite u nju polugotovu musaku ili polubrađeno jelo i s vremena na vreme proveravajte kako teče proces, budući da ove pregrade nemaju staklo.
Za podgrevanje hrane
Ako nemate mikrotalasnu, a treba da podgrejete jelo, ova pregreda je najbolje rešenje. Posebno je zgodna za pite, hlebove i generalno peciva koje nije potrebno zagrevati na prejakoj temperaturi. Super koristan savet jeste da hranu umotate u foliju, tako će se toplota bolje rasporediti.Prema iskustvu korisnika društvenih mreža, ovo je najfunkcionalnija upotreba pregrade ispod rerne.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.