Top saveti

EVO ČEMU ZAPRAVO SLUŽI OVA FIOKA ISPOD RERNE: Svi imaju svoju teoriju, ali NIKO JE NE KORISTI PRAVILNO!

Autor Maja Gašić

Korisne informacije koje će vam olakšati život

Na društvenim mrežama se ponovo povela polemika čeku služi pregrada ispod rerne. Da li se u njoj odlaže posuđe i druge kuhinjske potrepštine ili može da se koristi u druge veoma praktične svrhe?

Korisnici društvenih mreža su testirali kako sve mogu da koriste ovu pregradu, a tri su se izdvojila kao najkorisnija. Ako vam do sada nije palo na pamet, evo ideja...

Za odlaganje posuđa

Praktično rešenje za ove pregrade i ono kojem najveći broj ljudi pribegava jeste za odlaganje posuđa. Kako kažu korisnici društvenih mreža kažu, idealne su za tiganje i metalno posuđe koje se ne koristi svakodnevno, a kojima toplota ne šteti.

Ako treba zapeći jelo

Postoji hrana kojoj je potrebna laka termička obrada, poput povrća ili već gotovih jela koja je potrebno samo zapeći ili dovršiti, a to možete učiniti baš u ovoj pregradi.  Ako imate šporet na plin, izvor topline je najčešće smešten na dnu rerne, tačnije mestu gde se već nalazi ova pregrada. Stavite u nju polugotovu musaku ili polubrađeno jelo i s vremena na vreme proveravajte kako teče proces, budući da ove pregrade nemaju staklo.

Za podgrevanje hrane

Ako nemate mikrotalasnu, a treba da podgrejete jelo, ova pregreda je najbolje rešenje. Posebno je zgodna za pite, hlebove i generalno peciva koje nije potrebno zagrevati na prejakoj temperaturi. Super koristan savet jeste da hranu umotate u foliju, tako će se toplota bolje rasporediti.Prema iskustvu korisnika društvenih mreža, ovo je najfunkcionalnija upotreba pregrade ispod rerne.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi