Stil

BILJKA KOJA PRIVLAČI BOGATSTVO, A IMA JE U SVAKOJ CVEĆARI: Najvažnije je gde vam stoji u stanu, dva mesta izbegavajte!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Prema drevnom verovanju, privlači novac kao magnet!

Izvor: YouTube/SummerRayneOakes

Baš kao što feng šui ima svoja pravila kada su u pitanju privlačenje novca i bogatstva, sreće ili ljubavi, isto važi i za indijsko verovanje vastu.

U pitanju je indijska veština uređivanja doma za privlačenje dobre energije, a jedna biljka dostupna i kod nas je ključna ako želite novac!

Vastu ovu biljku naziva "biljka novca", dok je u našim cvećarama ili rasadnicima možete naći pod imenom "đavolji bršljen" ili "zlatna puzavica". U pitanju je jednostavna biljka koja se lako održava i gaji kod kuće, i trebalo bi da bude postavljena u severni ili istočni deo stana ili kuće.

Biljku novca možete držati i u spavaćoj sobi, što je priličan izuzetak jer vastu inače nalaže da biljke ne bi smele da se nalaze u toj prostoriji. Samo vodite računa da nije odmah uz uzglavlje ili kraj kreveta, trebalo bi da se nalazi negde bočno od njega.

Važno je da znate da je đavolji bršljen štetan po zdravlje ako se unese u organizam, pa ga ipak izbegavajte ako imate decu ili kućne ljubimce koji mogu da ga dohvate.

Biljke puzavice ne bi trebalo držati u blizini ulaza u stan, već samo u bašti. Ako nemate baštu, nemojte ih uzgajati. Bilo šta što sputava ili "vezuje" energiju napretka ne bi trebalo da stoji blizu ulaza.

Indijsko vastu verovanje nalaže da suve listove ili biljke odmah uklonite, baš kao i kineski feng šui. Visoke biljke ne preporučuju se u severnom i istočnom delu stana, već samo niže, a u bašti bi trebalo da ostanu biljke koje daju plodove, kao što su male voćke i slično.

Pročitajte i kako da jednostavnim trikom sa novčanikom privučete novac!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi