Saveti

AKO OVAKO PERETE VEŠ, ODMAH PRESTANITE: Stručnjaci otkrili 2 greške koje uništavaju brushaltere, bolje ih odmah bacite!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Nikada nemojte ovako da perete brushaltere, upropastićete ih za samo nekoliko pranja!

Izvor: YouTube/Glamrs

Pravilni odabir brushaltera je samo početak, kako ga nosite i perete je takođe od ključne važnosti!

Stručnjaci za pranje veša otkrivaju najveće greške koje pravimo kada peremo brushaltere, one mu skraćuju životni vek na samo nekoliko meseci, objasnićemo vam i zašto!

Pročitajte i koja je najveća greška koju pravimo s korpom za prljav veš!

1. Pranje brushaltera u toploj vodi

Da, trebalo bi često da se peru, ali će topla voda uništiti elastične delove. Brushalter perite što češće, ali u hladnoj vodi, ona omogućava da elastična traka ostane duže delotvorna, a topla će ubrzati proces njenog "razvlačenja".

2. Pranje brushaltera deterdžentom za osetljiv veš ili vunu

Možda i vi brushaltere ne perete u mašini, već ih ubacite u lavor sa vodom i deterdžentom za osetljiv veš, jer i donji veš je osetljiv, zar ne?

Ovo je velika greška, jer su takvi deterdženti napravljeni kako bi omekšali delikatne tkanine kao što je vuna. Pranje brushaltera takvim sredstvom će omekšati i šta ne bi trebalo, odnosno elastičnu traku - brže će se ofucati i rizikujete da pukne.

"Brushalteri inače mogu da traju i godinu i po do dve, ali ako ih perete u toploj vodi pogrešnim deterdžentom, njihov rok trajanja skraćuje se na samo nekoliko meseci. Ne morate ih prati u toploj vodi ako ih često menjate i perete, uvek koristite hladnu", savetuje Bobi Smit, specijalistkinja za odabir donjeg veša koja svakodnevno u jednoj prodavnici pomaže ženama da odaberu brus koji im savršeno pristaje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.