Stil

Evo šta možete pokloniti voljenoj osobi za Dan zaljubljenih

Autor Lana Stošić

Čak i ako niste od onih koji pridaju veliki značaj ovom prazniku, ne možete poreći da bi nam svima značilo malo više ljubavi i pažnje.

Iako mislimo da buket crvenih ruža, bombonjera ili pribor za brijanje nisu ‘passe’, potrudili smo se da vam damo pet najoriginalnijih predloga za poklon za predstojeći Dan zaljubljenih.

1. Traka za trčanje

 U vreme kada nas je virus korona maltene stavio pod ključ i u velikoj meri smanjio mogućnost da hladne glave i bez straha koristimo sve blagodeti vežbanja u teretani, rešenje je u spravama koje možemo upotrebljavati u kućnim uslovima. Bez obzira da li je vaša voljena osoba strastveni pobornik zdravog života, ili spada u grupu onih koji „počinju od ponedeljka“, kupovina trake za trčanje može biti jedan od najoriginalnijih i najkorisnijih poklona za Dan zaljubljenih. Još ako sa partnerom delite životni prostor – imate dvostruko veći razlog da se opredelite baš za njega.

2. MasterClass aplikacija

Sigurno ste u proteklih godinu dana, surfujući internetom, barem jednom naleteli na reklamu za MasterClass, jedinstvenu platformu na kojoj neke od najvećih svetskih imena u oblasti filma, fotografije, muzike, kuvanja, mode, biznisa, majstori svog zanata, drže kurseve za zanimanja po kojima su prepoznatljivi. Ana Vintur, Dejvid Linč, Natali Portman, Vivijen Vestvud, Eni Libovic, Gordon Remzi samo su neki od MasterClass mentora, a predavanja su obezbeđena putem intimnih „jedan na jedan“ struktuiranih video lekcija viskog kvaliteta. Platforma sadrži oko 100 kurseva podeljenih u 11 različitih kategorija – od umetnosti i zabave preko biznisa i upravljanja zajednicom, i ako biste pogledali recenzije polaznika – uglavnom biste nailazili na pozitivne komentare. Zato, ukoliko vaša voljena osoba gaji pasiju prema nekoj od pomenutih oblasti, možda je upravo MasterClass aplikacija ono čemu bi se najviše obradovala.

3. Uređaj koji zagreva duvan

Izvor: Pixabay/advisor117

Ako je vaša voljena osoba pušač, možda je Dan zaljubljenih dobar povod da joj stavite do znanje koliko vam je stalo da napravi manje štetan izbor. Poznato je da je duvanski dim, a ne nikotin, glavni uzročnik bolesti povezanih sa pušenjem, budući da sadrži ugljen monoksid i katran, kao i više od 6000 štetnih materija, od kojih je preko 100 kancerogeno. Lekari redovno upozoravaju na sve zdravstvene rizike koje pušenje nosi, ali i sve više govore o uređajima koji zagrevaju duvan, poput IQOS-a i konceptu „smanjenja štete“, kao manje štetnom načinu konzumacije duvana za sve one koji ne žele da se odreknu ove štetne navike. IQOS oslobađa aerosol, za koji je dokazano da emituje značajno manje štetnih materija od materija koje se nalaze u duvanskom dimu, a čak ga je i Američka agencija za hranu i lekove (FDA) prošle godine proglasila proizvodom modifikovanog rizika, ističući manju izloženost štetnim materijama u slučaju potpunog prelaska na ovaj proizvod. Benefit je, opet, dvostruko veći ukoliko živite zajedno - nema neprijatnih mirisa koji se zadržavaju u prostoru.

4. Robot – usisivač

Za ovaj kućni gedžet mnogi koji ga imaju kažu da bi im sređivanje kuće bila mnogo veća agonija da nema njega. Iako će neki od vas reći da se nepravedno našao na ovoj listi, zapitate se koliko osoba iz vašeg okruženja bi u stvari volelo da ga ima? Pomislite samo koliko vremena biste mogli uštedeti ako biste iz svojih kućnih obaveza izbacili usisavanje. Dok ste na poslu, u nabavci, na kafi sa prijateljima ili večeri sa voljenom osobom, ova magična sprava uradiće onaj nateži deo posla koji se odnosi na higijenu doma – usisaće i najsitnije mrvice i čestice prašine sa vaših podova. Zato nemojte potcenjivati njegov značaj – uz njegovu pomoć, umesto na usisavanje, vreme biste potrošili na lepe trenutke sa vama dragim ljudima.


5. Nakit koji potpisuje neki od domaćih dizajnera

Ukoliko ste naklonjeni klasici i idete na proverenu varijantu – poklanjanje nakita, onda se potrudite da to bude neki specijalno dizajniran komad, koji nosi simboličnu poruku. Danas postoji veliki broj domaćih dizajnera, koji nadahnuće za svoje upečatljive kreacije pronalaze u najneverovatnijim artefaktima, uobličenih u novom, inovativnom dizajnu. Zato ako razmišljate o minđušama ili narukvici koju biste poklonili voljenoj osobi, savetujemo vam da se opredelite za ovu opciju. Sigurni smo da ćete ostaviti utisak osobe koja se svojski potrudila, umesto što je ušla u prvu juvelirnicu i kupila prvu stvar koju joj je prodavac ponudio.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.