Stil

KAKO SE PERU JASTUCI I DUŠEK OD MEMORIJSKE PENE? 1 stvar nikako nemojte da radite, upropastićete ih

Autor Maja Gašić

Otkrivamo i super trik za uklanjanje neprijatnih mirisa.

Izvor: YouTube/Screenshot/essortment

Ako redovno perete i održavate posteljinu, dušek nema potrebe više od jednom godišnje da čistite, kažu britanski stručnjaci. 

Danas sve više domaćinstava ima dušeke i jastuke od memorijske pene koji su vrlo osetljivi, pa ih treba čistit sa velikom pažnjom.

Održavanje hiogijene dušeka podrazumeva redovno usisavanje. Savet stručnjaka je da koristite bočicu sa raspršivačem, jer se tako tečnost ravnomernije nanosi, a veoma je važno da ga ne potopite u vodu, jer preterana količina vode može da ošteti strukturu pene.

Ukoliko postoji fleka, poprskajte je praškom za veš ili šamponom rastvorenim u vodi, a zatim sunđerom dobro trljajte dok fleka ne nestane. Vlažnom krpom pokupite višak sapunice, ako je ima, i ostavite da se suši na sobnoj temperaturi. .

Ako je, pak, reč o tvrdokornoj mrlji, isprobajte mešavinu jednake količine vode i sirćeta i poprskajte je na fleku. Zatim, ponovo trljajte sunđerom. Moguće je da će se kratko osećati neprijatan miris sirćeta, ali ako mesto pospete praškom za pecivo, mieis će nestati

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.